Мішанина
(покроковий рецепт з фото)
Міш-маш - популярна страва болгарської кухні, яке характерно і для інших країн, але має інші назви або взагалі їх не має, адже блюдо неймовірно просте. І зараз ви зрозумієте, чому.
Міш-маш перекладається як «мішанина» і, власне кажучи, то і означає. Ця страва складається з яєць і різних овочів. Здавалося б, омлет, але немає! Яйця в процесі приготування перемішуються з обсмаженими овочами, в результаті чого і виходить мішанина. Найчастіше в миш-маш кладуть цибулю, часник, перець болгарський, помідори, але також зустрічаються варіанти з морквою, баклажанами. Щоб зробити миш-маш ще більш ситним (а він і так досить ситний), в нього кладуть картопля - і тоді повноцінний вечеря готова. Сьогодні поділюся з вами простим рецептом, як приготувати миш-маш з овочами і плавленим сиром.
- Яйця - 5 штук
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Помідори - 2 штуки
- Сир плавлений - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Всі овочі помийте. Якщо є бринза, використовуйте її, але можете взяти і плавлений сир, як це зробила я, виходить теж дуже смачно і ніжно.
Болгарський перець, цибуля і часник подрібніть на свій смак. У цій страві строгих канонів немає, тому вирішувати, як нарізати овочі і які овочі додавати, ви вирішуєте самі. Викладіть овочі на сковороду з розігрітим маслом, обсмажте їх протягом декількох хвилин. Цибуля повинен стати злегка прозорим, а перець - м'яким.
Помідори поріжте невеликими шматочками і відправте в сковороду до інших овочів.
Поки обсмажуються овочі, збийте яйця з сіллю. За бажанням можна додати трохи молока або води.
Влийте яєчну масу в сковороду до овочів, перемішайте.
Плавлений сир поріжте невеликими кубиками. Додайте сир в омлет, гарненько перемішайте до повного розчинення. Міш-маш від сиру стане м'яким і дуже ніжним.
Готуйте під кришкою, час від часу помішуючи, до готовності. Їжте із задоволенням!