Міні-запіканка «Сумка балканского пастуха»
(покроковий рецепт з фото)
Це ситна і дуже смачна запіканка з грибів в чашечках з м'ясного фаршу, дуже цікаве і оригінальне блюдо. Підійде для святкового столу або щоденної трапези. Смачно, незвично і нескладно.
Блюдо дуже оригінальне: таку формування можна взяти собі на озброєння і використовувати при приготуванні багатьох страв і закусок. У цьому ж рецепті замість печериць можна використовувати будь-які інші гриби. Також фарш може бути з будь-якого м'яса або птиці.
- Бекон - 100 грам
- Печериці - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сухарі паніровочні - 2 Ст. Ложки
- Помідори - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Фарш - 500 грам
- Соус барбекю - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Лук наріжте кубиками.
2. Печериці наріжте пластинками.
3. Обсмажте цибулю з грибами на рослинній олії до готовності, прохолодний.
4. Зробіть фарш з м'яса і цибулі, приправити сіллю, поперчіть, додайте сухарі і перемішайте.
5. З фаршу зробіть корж, поставте в центр стакан і підійміть бортики, формуючи свого роду чашечку.
6. Навколо оберніть цю м'ясну чашечку беконом.
7. Приберіть стакан. Покладіть в поглиблення трохи соусу і смажені гриби.
8. Зверху - гурток помідора.
9. І шматочок сиру.
10. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Смачного!