Мідії в воке
(покроковий рецепт з фото)
Страви з мідій готуються дуже легко, а в воке процес готування дуже прискорюється. Смачна страва в тайському стилі.
Мідії за своїми смаковими і корисними якостями цілком можуть посперечатися з устрицями. До того ж - вони набагато дешевше і означає доступніше. Рецепт приготування мідій в воке швидкий і простий. Інгредієнти для страви в наш час цілком доступні. Звичайно, це блюдо часто готувати ми не зможемо, але побалувати себе треба А як приготувати мідії в воке я розповім вам в цьому рецепті з фото.
- Мідії - 1 кілограм
- Баклажан - 1 штука
- Cukini - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Цибуля пориста - 1 штука
- Імбир - 1 скибочку(2-2, 5 см)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Соєвий соус - 3-4 Ст. Ложок
- Паста каррі - 0, 5 чайних ложки
- Перець чилі - 1 штука
- Вапно - 2-3 штук
- Зелена цибуля - 20 грам
- Кокосове молоко - 200 мілілітрів
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок

Мідії сортуємо - відбираємо тільки закриті, з непошкодженими раковинами. Моєму.

У воке все готується дуже швидко, тому відразу ж підготуємо овочі. Часник і імбир очищаємо і дрібно нарізаємо. Всі інші овочі нарізаємо побільше. Перець чилі теж нарізаємо дрібно.

Розігріваємо в воке рослинне масло і викладаємо в нього мідії. Приблизно хвилину прогреваем їх, весь час перемішуючи.

Додаємо до мідій підготовлені овочі, соєвий соус і пасту каррі. Перемішуємо і накриваємо кришкою.

Через 5 хвилин відкриваємо кришку. Практично всі мідії розкрилися.

Додаємо в вок сік лайма і кокосове молоко.

Коли мідії закиплять, прибираємо вок з вогню. Блюдо готово.