Мавританський рибний суп
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную легкий суп з ніжними фрикадельками з білої риби. Таке блюдо стане корисним і смачним сніданком не тільки для дорослих, але і для маленьких дітей, яким вже можна давати відварну рибу.
Цей суп зазвичай готують з дрібної білої риби на овочевому бульйоні з картоплею, рисом або пшоном. Мій улов на сьогодні - філе товстолобика, НЕ дрібна риба, звичайно, але біла. Фрикадельки вийшли ніжними, але при цьому не розвалилися при варінні. Дітям такий суп дуже сподобався. Рекомендую приготувати таку юшку для різноманітності рибного меню. Приємних вам клопоту на кухні!
- Вода - 2 L
- Селера - 3 штуки (стебло)
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 2-3 штук
- Лист лавровий - 1 штука
- Перець духмяний - 3 штуки
- Філе білої риби - 400 грам (очищене)
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Сухарі паніровочні - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Перець мелений - За смаком
- Петрушка - 1 пучок
Овочі помийте, очистіть. Моркву наріжте великими скибочками.
Закиньте овочі, лавровий лист і запашний перець в киплячу воду і варіть протягом 15-20 хвилин до м'якості моркви і картоплі. З бульйону видаліть селера, цибуля, лавр і перець.
Поки готується бульйон, підготуйте продукти для рибних фрикадельок. Рибу очистіть від луски, промийте та висушіть.
Зніміть з філе риби шкіру, видаліть кістки і наріжте філе на шматочки. Додайте молоко, сіль, перець, подрібніть в блендері.
Vbeyte 1 яйце, додайте сухарі і вимісити фарш. З фаршу сформуйте фрикадельки. Закиньте їх в киплячий бульйон, варіть протягом 15-20 хвилин.
Картопля розімніть вилкою. Морква і картопляне пюре додайте в бульйон.
Подавайте мавританський рибний суп гарячим, з рубаною петрушкою. Смачного!