Рецепт Масло топлене фото

Масло топлене
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Соуси

Хочете дізнатися, як приготувати масло топлене в домашніх умовах? Воно виходить дуже ароматним, ніжним і прекрасно підходить для випічки або гарнірів, наприклад. Рекомендую простий рецепт на замітку.

Сам процес абсолютно нескладний, але вимагає уважності. Дуже важливо не дати маслу горіти, інакше це зіпсує його смак. Перед початком процесу підберіть правильну посуд - сотейник, каструлю або сковороду з товстим дном! Також підготуйте клапоть чистої тканини або марлю, складену в декілька разів, так як масло потрібно буде процідити.

  • Вершкове масло - 500 грам
масло топлене - фото крок 1
1. Наріжте масло шматочками, викладіть в посуд і поставте на середній вогонь.
масло топлене - фото крок 2
2. В процесі акуратно помішуйте, щоб масло не пригорає!
масло топлене - фото крок 3
3. Пенку, яка утворюється зверху, стріляти.
масло топлене - фото крок 4
4. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і млоїте масло, помішуючи.
масло топлене - фото крок 5
5. Воно повинно стати бурштиновим і досить прозорим.
масло топлене - фото крок 6
6. Процідіть масло і вилийте в чисті, сухі пляшки або контейнери. Спершу масло буде прозорим і рідким, але потім загусне.

Схожі рецепти