Масло топлене
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.
Хочете дізнатися, як приготувати масло топлене в домашніх умовах? Воно виходить дуже ароматним, ніжним і прекрасно підходить для випічки або гарнірів, наприклад. Рекомендую простий рецепт на замітку.
Опис приготування:
Сам процес абсолютно нескладний, але вимагає уважності. Дуже важливо не дати маслу горіти, інакше це зіпсує його смак. Перед початком процесу підберіть правильну посуд - сотейник, каструлю або сковороду з товстим дном! Також підготуйте клапоть чистої тканини або марлю, складену в декілька разів, так як масло потрібно буде процідити.
- Вершкове масло - 500 грам
1. Наріжте масло шматочками, викладіть в посуд і поставте на середній вогонь.
2. В процесі акуратно помішуйте, щоб масло не пригорає!
3. Пенку, яка утворюється зверху, стріляти.
4. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і млоїте масло, помішуючи.
5. Воно повинно стати бурштиновим і досить прозорим.
6. Процідіть масло і вилийте в чисті, сухі пляшки або контейнери. Спершу масло буде прозорим і рідким, але потім загусне.