Рецепт Масло топлене фото

Масло топлене
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Соуси
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.

Хочете дізнатися, як приготувати масло топлене в домашніх умовах? Воно виходить дуже ароматним, ніжним і прекрасно підходить для випічки або гарнірів, наприклад. Рекомендую простий рецепт на замітку.

Опис приготування:

Сам процес абсолютно нескладний, але вимагає уважності. Дуже важливо не дати маслу горіти, інакше це зіпсує його смак. Перед початком процесу підберіть правильну посуд - сотейник, каструлю або сковороду з товстим дном! Також підготуйте клапоть чистої тканини або марлю, складену в декілька разів, так як масло потрібно буде процідити.

  • Вершкове масло - 500 грам
масло топлене - фото крок 1
1. Наріжте масло шматочками, викладіть в посуд і поставте на середній вогонь.
масло топлене - фото крок 2
2. В процесі акуратно помішуйте, щоб масло не пригорає!
масло топлене - фото крок 3
3. Пенку, яка утворюється зверху, стріляти.
масло топлене - фото крок 4
4. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і млоїте масло, помішуючи.
масло топлене - фото крок 5
5. Воно повинно стати бурштиновим і досить прозорим.
масло топлене - фото крок 6
6. Процідіть масло і вилийте в чисті, сухі пляшки або контейнери. Спершу масло буде прозорим і рідким, але потім загусне.

Схожі рецепти