Масло топлене
(покроковий рецепт з фото)
Хочете дізнатися, як приготувати масло топлене в домашніх умовах? Воно виходить дуже ароматним, ніжним і прекрасно підходить для випічки або гарнірів, наприклад. Рекомендую простий рецепт на замітку.
Сам процес абсолютно нескладний, але вимагає уважності. Дуже важливо не дати маслу горіти, інакше це зіпсує його смак. Перед початком процесу підберіть правильну посуд - сотейник, каструлю або сковороду з товстим дном! Також підготуйте клапоть чистої тканини або марлю, складену в декілька разів, так як масло потрібно буде процідити.
- Вершкове масло - 500 грам
1. Наріжте масло шматочками, викладіть в посуд і поставте на середній вогонь.
2. В процесі акуратно помішуйте, щоб масло не пригорає!
3. Пенку, яка утворюється зверху, стріляти.
4. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і млоїте масло, помішуючи.
5. Воно повинно стати бурштиновим і досить прозорим.
6. Процідіть масло і вилийте в чисті, сухі пляшки або контейнери. Спершу масло буде прозорим і рідким, але потім загусне.