Рецепт ДХІ (топлене масло) фото

ДХІ (топлене масло)
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Молочні продукти , Вершкове масло
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 1кг
Час приготування: 30 хв.

ДХІ -традиційних індійське очищене топлене масло. Його використовують у багатьох стравах індійської кухні. Приготувати масло ДХІ в домашніх умовах дуже просто, і зараз я покажу, як.

Опис приготування:

ДХІ для нашого організму є найкращим джерелом жирних кислот. Білки та інші молочні залишки спливають на поверхню при кип'ятінні вершкового думок. Суть ДХІ полягає в тому, щоб видалити ці залишки і очистити масло. ДХІ в перекладі з санскриту означає"топлене масло" . Це цілющий продукт. Рецепт ДХІ з фото - спеціально для вас!

  • Вершкове масло - 1200 грам (можна брати менше, не критично)
  • Марля - 1 штука
дХІ (топлене масло) - фото крок 1
Для приготування масла ДХІ беріть тільки якісне масло з жирністю не менше 82, 5%.
дХІ (топлене масло) - фото крок 2
Поріжте масло кубиками. Розмір кубиків особливого значення не має, головне - щоб масло вміщалося в каструльку, в якій ми його потім будемо витоплювати. Чим товщі будуть стінки каструлі, тим краще.
дХІ (топлене масло) - фото крок 3
Поставте каструльку з маслом на середній вогонь (краще навіть, якщо він буде трохи менше середнього). Чекаємо, поки масло розтопиться. На поверхні з'явиться біла пінка.
дХІ (топлене масло) - фото крок 4
Як тільки з'явилася пінка, зменшуємо вогонь до мінімуму. Зрідка помішує масло. Якщо хочете, цю пінку після проціджування можна буде використовувати в інших стравах (макарони, крупи, картопля).
дХІ (топлене масло) - фото крок 5
Тримаємо масло на маленькому вогні, періодично помішуючи. Воно має стати прозорим. Тут воно ще каламутне.
дХІ (топлене масло) - фото крок 6
Як тільки ви побачите, що утворюються пластівці (відокремився білок) осіли на дні каструлі, знімаємо масло з вогню. Помішуємо, поступово охолоджуючи масло. Його колір повинен стати янтарно-золотистим. З'явиться насичений карамельно-горіховий аромат.
дХІ (топлене масло) - фото крок 7
Масло готове! Можна проціджувати його в ємності, в яких будете зберігати, в марлю допомоги. З її допомогою масло вийде ідеально чистим.
дХІ (топлене масло) - фото крок 8
Обов'язково дайте маслу охолонути. І тільки потім закривайте його сухими і чистими кришками. При кімнатній температурі масло можна зберігати нескінченно. Оно затвердеет, не лякайтесь. З 6 пачок масла (1200 г) виходить трохи менше 1кг масла ДХІ.
дХІ (топлене масло) - фото крок 9
А ось таке воно в твердому стані!

Схожі рецепти