Рецепт Мармелад з ревеню фото

Мармелад з ревеню
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Ревінь
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні
Для дітей , Літні
Десерти , Мармелад
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Кисло-солодкий домашній мармелад з ревеню - незвичайний десерт з гармонійним смаком і масою корисних властивостей. Готується це ласощі з додаванням агар-агар і за структурою нагадує ніжне суфле.

Опис приготування:

При приготуванні мармеладу з ревеню на агар-агар слід врахувати, що структура десерт не буде щільною і пружною, як при використанні желатину. До того ж, пюре з ревеню має певну збитість, в результаті мармелад виходить досить м'яким і повітряним, але при цьому він буде тримати форму.

  • Ревінь - 350 грам (очищений)
  • Цукровий пісок - 130 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Якщо-якщо - 10 грам
мармелад з ревеню - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти, стебла ревеню очистіть від оболонки за допомогою ножа і поріжте невеликими шматочками.
мармелад з ревеню - фото крок 2
Помістіть в ківш або невелику каструльку підготовлені шматочки ревеню, влийте воду, всипте цукор, перемішайте масу. Повільно нагрівайте вміст ковша, періодично перемішуючи ложкою, щоб цукор розчинився.
мармелад з ревеню - фото крок 3
Доведіть масу до кипіння і проваріть 1-2 хвилини до розм'якшення ревеню. Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути (5-7 хвилин).
мармелад з ревеню - фото крок 4
За допомогою погружного блендера перетворите в пюре проварений з цукром ревінь, всипте агар-агар і ретельно розмішайте, домагаючись однорідності суміші.
мармелад з ревеню - фото крок 5
Проваріть суміш протягом 2 хвилин, перемішуючи її. Зніміть ківш з вогню і швидко розлийте мармеладную масу по формах, залиште при кімнатній температурі на 2-3 годину (в залежності від обсягу формочок) для застигання.

Схожі рецепти