Рецепт Мармелад з абрикосів фото

Мармелад з абрикосів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Абрикос, Желатин
Для діабетиків
Для дітей, Десерт
Десерти, Мармелад

Нічого зайвого - тільки натуральні і корисні інгредієнти. Мармелад з абрикосів - це яскравий, ароматний і неймовірно смачний десерт. Спробуйте обов'язково!

Для приготування мармеладу видаліть з абрикос кісточки і проваріть їх до м'якості. Потім перетріть їх в пюре, додайте цукор і варіть до зменшення обсягу на третину. Потім охолодити, додайте розчинений у воді желатин, доведіть до кипіння і вилийте в форму. Поставте форму з мармеладом в холодильник на кілька годин. Застиглий мармелад наріжте кубиками, посипте цукром і подайте на стіл. Приємного чаювання!

  • Цукор - 500 грам
  • Желатин - 25 грам
  • Абрикоси - 1 кілограм
  • Вода - 0, 5 L
мармелад з абрикосів - фото крок 1
Видаліть кісточки з плодів абрикоса, залийте половиною води і проваріть до м'якості.
мармелад з абрикосів - фото крок 2
Потім перетріть через сито, додайте цукор і варіть на слабкому вогні до уварювання на третину від початкового об'єму. Готове фруктове пюре охолодіть до кімнатної температури.
мармелад з абрикосів - фото крок 3
Желатин розчиніть в решті воді, додайте до пюре. Потім доведіть мармеладную масу до кипіння і вилийте в форму для застигання. Поставте форму з мармеладом в холодильник на кілька годин.
мармелад з абрикосів - фото крок 4
Готовий мармелад наріжте кубиками, посипте цукром і подайте на стіл.

Схожі рецепти