Мармелад з абрикосів
(покроковий рецепт з фото)
Нічого зайвого - тільки натуральні і корисні інгредієнти. Мармелад з абрикосів - це яскравий, ароматний і неймовірно смачний десерт. Спробуйте обов'язково!
Для приготування мармеладу видаліть з абрикос кісточки і проваріть їх до м'якості. Потім перетріть їх в пюре, додайте цукор і варіть до зменшення обсягу на третину. Потім охолодити, додайте розчинений у воді желатин, доведіть до кипіння і вилийте в форму. Поставте форму з мармеладом в холодильник на кілька годин. Застиглий мармелад наріжте кубиками, посипте цукром і подайте на стіл. Приємного чаювання!
- Цукор - 500 грам
- Желатин - 25 грам
- Абрикоси - 1 кілограм
- Вода - 0, 5 L
Видаліть кісточки з плодів абрикоса, залийте половиною води і проваріть до м'якості.
Потім перетріть через сито, додайте цукор і варіть на слабкому вогні до уварювання на третину від початкового об'єму. Готове фруктове пюре охолодіть до кімнатної температури.
Желатин розчиніть в решті воді, додайте до пюре. Потім доведіть мармеладную масу до кипіння і вилийте в форму для застигання. Поставте форму з мармеладом в холодильник на кілька годин.
Готовий мармелад наріжте кубиками, посипте цукром і подайте на стіл.