Маринований тофу
(покроковий рецепт з фото)
Я люблю тофу за його універсальність. Сам по собі він позбавлений смаку, але з нього можна приготувати сотню скоєно різних страв. У цьому рецепті я розповім, як приготувати маринований тофу.
Для цього рецепта вибирайте тофу щільний по текстурі, щоб не розвалювався, коли його нарізати. Оцет можна замінити на лимонний сік. Всі спеції підбирайте на свій смак, тофу поєднується майже з чим завгодно. Виходить такий веганські аналог сиру фети. Маринований тофу просто створений для приготування салатів зі свіжих овочів і зелені!
- Тофу - 350 грам
- Вода - 1 Склянка
- Оцет яблучний - 50 мілілітрів
- Перець духмяний - 5 штук
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Італійські трави - 1/2 Ст. Ложки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Тофу наріжте на кубики середнього розміру.
На дно банки викладіть італійські трави, часник пластинами і перець горошком.
Щільно наповніть банку кубиками тофу.
У каструлі з'єднайте воду, олія, оцет, сіль і цукор, доведіть суміш до кипіння. Залийте цим маринадом тофу, закрийте банку і залиште на ніч.
Маринований тофу готовий, смачного!