Маринований тофу
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 9 г. 0 хв.
Я люблю тофу за його універсальність. Сам по собі він позбавлений смаку, але з нього можна приготувати сотню скоєно різних страв. У цьому рецепті я розповім, як приготувати маринований тофу.
Опис приготування:
Для цього рецепта вибирайте тофу щільний по текстурі, щоб не розвалювався, коли його нарізати. Оцет можна замінити на лимонний сік. Всі спеції підбирайте на свій смак, тофу поєднується майже з чим завгодно. Виходить такий веганські аналог сиру фети. Маринований тофу просто створений для приготування салатів зі свіжих овочів і зелені!
- Тофу - 350 грам
- Вода - 1 Склянка
- Оцет яблучний - 50 мілілітрів
- Перець духмяний - 5 штук
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Італійські трави - 1/2 Ст. Ложки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Тофу наріжте на кубики середнього розміру.
На дно банки викладіть італійські трави, часник пластинами і перець горошком.
Щільно наповніть банку кубиками тофу.
У каструлі з'єднайте воду, олія, оцет, сіль і цукор, доведіть суміш до кипіння. Залийте цим маринадом тофу, закрийте банку і залиште на ніч.
Маринований тофу готовий, смачного!