Маринована цибуля
(покроковий рецепт з фото)
Маринована цибуля - відмінне доповнення до шашлику, запеченого м'яса, бутербродам, shaurme. Маринується він протягом 10-15 хвилин. При цьому, велика частина часу йде на те, щоб його порізати.
Маринована цибуля - не такий гострий, як свіжий. Маринад робить свою справу і цибулю стає солодким, м'яким, без характерного різкого запаху. Для приготування маринованої цибулі можна використовувати як фіолетовий, так і білий ріпчаста цибуля. Це вже на ваш розсуд. За смаковими якості вони не дуже відрізняються.
Отже, як приготувати мариновану цибулю?
1. Цибулю очистіть, наріжте півкільцями і викладіть в миску.
2. В нарізану цибулю додайте цукор і трохи солі.
3. Воду доведіть до кипіння (вона повинна повністю покривати цибулю) і залийте нарізану цибулю.
4. Додайте в воду оцет, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин.
5. Виберіть цибулю з води і додайте до свого улюбленого блюда.
Маринована цибуля готовий!
Лук можна маринувати і "по-сухому" . Рецепт приготування такого лука такий же, як і зазначений вище, тільки воду додавати не треба. Нарізану півкільцями цибулю пом'яти руками, додати цукор, сіль і оцет і дати настоятися хвилин 20-25.
Смачного!
- Цибулина - 5 штук
- Оцет 9-проц. - 50 грам
- Сіль - - За смаком
- Цукор - 1-2 чайних ложок
Отже, як приготувати мариновану цибулю?
1. Цибулю очистіть, наріжте півкільцями і викладіть в миску.
2. В нарізану цибулю додайте цукор і трохи солі.
3. Воду доведіть до кипіння (вона повинна повністю покривати цибулю) і залийте нарізану цибулю.
4. Додайте в воду оцет, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин.
5. Виберіть цибулю з води і додайте до свого улюбленого блюда.
Маринована цибуля готовий!
Лук можна маринувати і "по-сухому" . Рецепт приготування такого лука такий же, як і зазначений вище, тільки воду додавати не треба. Нарізану півкільцями цибулю пом'яти руками, додати цукор, сіль і оцет і дати настоятися хвилин 20-25.
Смачного!