Маринад для свинячого окосту
(покроковий рецепт з фото)
Для того, щоб м'ясо стало ніжнішим і набуло чудовий смак і аромат, перед приготуванням його обов'язково потрібно замаринувати. Ваше блюдо стане ідеальним завдяки правильному маринаду.
Якщо у вас є свинячий окіст, його можна смачно запекти, попередньо добре замаринувавши. Такого шматка м'яса вистачить надовго і він може служити гарячою стравою, закускою і компонентом для інших страв і салатів. А як замаринувати і запекти м'ясо правильно і соковито, розповім вам в покроковому рецепті. Цей маринад дивно розм'якшує тканини м'яса і робить його соковитим і неймовірно ароматним.
- Свинячий окіст - 1800 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Лимон - 0.5 штуки
- Мед - 1 Чайна ложка
- Суміш спецій - За смаком (каррі, паприка, куркума, майоран, чебрець, базилік)
Підготуйте інгредієнти.
Приготуйте маринад для окосту. З лимона вичавити сік, змішайте з соєвим соусом, маслом, медом і гірчицею.
Добре перемішайте.
Свинячий окіст посоліть, посипте спеціями.
Залийте маринадом.
Розподіліть маринад по всьому окосту. Накрийте харчової плівкою, відправте в холодильник на 10-12 годин. За цей час окіст переверніть кілька разів.
Після закінчення часу свинячий окіст помістіть в рукав для запікання. Надішліть в розігріту духовку до 180 градусів на 60 хвилин.
Свинячий окіст готовий. Він смачний як в гарячому, так і в холодному вигляді.
М'ясо ніжне, соковите і неймовірно ароматне.