Рецепт Макаронна запіканка з тунцем фото

Макаронна запіканка з тунцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Макарони , Помідор , Консервований тунець , Тунець
Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Гарячі страви , Запіканка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 45 хв.

Просте страв з черепашок, томатного соусу, консервованого тунця і сиру. Якщо ви любите смак тунця, то і страва вам обов'язково сподобається. Дізнайтеся і ви, як приготувати макаронну запіканку з тунцем.

Опис приготування:

Якщо все ж не подобаються тунця, замініть його свинячим, яловичим або курячим фаршем, а також можна зробити овочеву запіканку. Використовуйте консервований тунець в олії, якщо у вас свіжий або в воді, тоді змішайте його з невеликою кількістю масла і залиште на час для вбирання.

  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Помідори - 750 грам
  • Сіль - За смаком
  • Макарони - 450 грам
  • Rikotta - 120 грам
  • Тунець в олії - 170 грам
  • Базилік - 1/4 пучка
  • Пармезан - 100 грам
макаронна запіканка з тунцем - фото крок 1
1. У сотейнику розтопіть вершкове масло. Свіжі томати роздавите руками або використовуйте консервовані, додайте їх в сотейник. Після закипання варіть на слабкому вогні близько півгодини.
макаронна запіканка з тунцем - фото крок 2
2. Під час приготування соусу відваріть до готовності в підсоленій воді пасту. Зніміть сотейник з соусом з вогню, додайте до нього тунець, слив з нього масло, додайте рикотту, сіль, знову відправте на вогонь і варіть кілька хвилин. Приберіть з вогню і змішайте отриману масу з макаронами і свіжим базиліком.
макаронна запіканка з тунцем - фото крок 3
3. Викладіть весь вміст в форму для запікання і посипте тертим сиром, запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 5-7 хвилин, щоб сир розплавився.
макаронна запіканка з тунцем - фото крок 4
4. Готову запіканку подавайте відразу після приготування. Смачного!

Схожі рецепти