Рецепт Макаронна запіканка фото

Макаронна запіканка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Макарони
Роздільне харчування
На обід, На вечерю, Для дітей
Гарячі страви

Макаронна запіканка - просте, смачне і ситне блюдо. Приготувати таку запіканку нескладно, зможе навіть новачок в кулінарній справі. Особливо, якщо у нього буде такий простий рецепт, як цей

Ця запіканка по своїй суті - спрощений варіант лазаньї. Замість пластин - покладені в ряд макарони-трубочки. Звідси і назва. Дивіться як приготувати макаронну запіканка, яка моментально швидко змітається зі столу! Блюдо для всієї родини - воно сподобається всім, від глави сім'ї до маленьких діток.

  • Бекон - 450 грам
  • Сир - 800 грам (можна використовувати чеддер, в поєднанні зі світлими сирами.)
  • Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
  • Борошно - 1/2 склянки
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Макарони - 400 грам
  • Перець - 1 За смаком
  • Хлібні крихти - 1 скибочку
макаронна запіканка - фото крок 1
Обсмажуємо на сковороді бекон і відкладаємо його поки що в сторону. Ставимо макарони варитися, потім натираємо сир.
макаронна запіканка - фото крок 2
Розтоплюємо в сотейнику на середньому вогні вершкове масло. Як тільки масло розтопити, додаємо борошно і помішувати пару хвилин, до тих пір поки вона не стане густою і щільною.
макаронна запіканка - фото крок 3
Додаємо тертий сир і чорний мелений перець.
макаронна запіканка - фото крок 4
Перемішуємо сир, поки він не розплавиться. До цього моменту макарони повинні вже зваритися.
макаронна запіканка - фото крок 5
Бекон необхідно гарненько покришити.
макаронна запіканка - фото крок 6
У макаронів зливаємо всю воду і змішуємо їх з готовим сирним соусом.
макаронна запіканка - фото крок 7
Беремо посуд для запікання і заливаємо її приблизно на 1/3 отриманими макаронами з сиром.
макаронна запіканка - фото крок 8
Додати шар бекону та сиру. Повторити таким чином ще кілька шарів з макаронами і сиром, поки посуд для запікання повністю не заповнитися до країв.
макаронна запіканка - фото крок 9
Посипаємо зверху хлібними крихтами, сиром, що залишився і беконом. Випікаємо при температурі 300 градусів 20-30 хвилин, поки зверху не з'явиться запечена скоринка.

Схожі рецепти