Макаронна запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Макаронна запіканка - просте, смачне і ситне блюдо. Приготувати таку запіканку нескладно, зможе навіть новачок в кулінарній справі. Особливо, якщо у нього буде такий простий рецепт, як цей
Ця запіканка по своїй суті - спрощений варіант лазаньї. Замість пластин - покладені в ряд макарони-трубочки. Звідси і назва. Дивіться як приготувати макаронну запіканка, яка моментально швидко змітається зі столу! Блюдо для всієї родини - воно сподобається всім, від глави сім'ї до маленьких діток.
- Бекон - 450 грам
- Сир - 800 грам (можна використовувати чеддер, в поєднанні зі світлими сирами.)
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Борошно - 1/2 склянки
- Молоко - 300 мілілітрів
- Макарони - 400 грам
- Перець - 1 За смаком
- Хлібні крихти - 1 скибочку
Обсмажуємо на сковороді бекон і відкладаємо його поки що в сторону. Ставимо макарони варитися, потім натираємо сир.
Розтоплюємо в сотейнику на середньому вогні вершкове масло. Як тільки масло розтопити, додаємо борошно і помішувати пару хвилин, до тих пір поки вона не стане густою і щільною.
Додаємо тертий сир і чорний мелений перець.
Перемішуємо сир, поки він не розплавиться. До цього моменту макарони повинні вже зваритися.
Бекон необхідно гарненько покришити.
У макаронів зливаємо всю воду і змішуємо їх з готовим сирним соусом.
Беремо посуд для запікання і заливаємо її приблизно на 1/3 отриманими макаронами з сиром.
Додати шар бекону та сиру. Повторити таким чином ще кілька шарів з макаронами і сиром, поки посуд для запікання повністю не заповнитися до країв.
Посипаємо зверху хлібними крихтами, сиром, що залишився і беконом. Випікаємо при температурі 300 градусів 20-30 хвилин, поки зверху не з'явиться запечена скоринка.