М'ясо з грушею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо м'ясо можна готувати з яблуками, то чому не можна з грушами? Цей рецепт для тих, хто любить експериментувати. Відмінне ситне блюдо, яке не соромно подати на святковий стіл. Спробуйте!
Оригінальна і смачне блюдо до святкового столу - це м'ясо, запечене з грушами. З яблуками м'ясо готували практично всі, і з grushami? А адже це теж смачно, особливо, якщо додати трохи кислих ягід для контрасту. Рецепт приготування м'яса з грушами в духовці простий і нескладний. Зате таким блюдом ви здивуєте і смачно нагодуйте всіх гостей. І ніхто не скаже, що готується воно просто. І виглядає таке м'ясо дуже красиво, тому вам обов'язково треба його приготувати. Я сподіваюся, що цей рецепт м'яса з грушами в духовці з фото допоможе вам. Готуємо!
- Свиняча шийка - 1 кілограм
- Груша - 2-3 штук
- Брусниця або журавлина - 100 грам
- Вино червоне - 50 мілілітрів
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
- Мускатний горіх - 2 щіпки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
М'ясо миємо й нарізаємо на пластини шириною 1-1.5 см., НЕ дорізаючи до кінця. Вийде як би гармошка. Змішуємо сіль, мускатний горіх, перець, масло і вино. Цією сумішшю обмазуємо м'ясо, залишаємо приблизно на годину.
Груші миємо й нарізаємо тонкими пластинками, видаляємо серцевину з насінням. Збризгуємо їх лимонним соком.
Фольгу, в якій будемо запікати м'ясо, краще скласти в 2-3 шару. Викладаємо на фольгу м'ясо, а в розрізи вставляємо грушеві пластинки. Між грушею і м'ясом вкладаємо ягідки журавлини або брусниці.
Викладаємо м'ясо з фольгою в форму, в якій будемо запікати. Додаємо поверх м'яса ще трохи ягід.
Щільно загортаємо фольгу. Запікаємо свинину з грушею в розігрітій до 190 г. Духовці. На це піде близько 45-50 міну. Потім краї фольги розкриваємо (це дозволить м'яса гарненько пропектися зверху), готуємо ще 20 хвилин.