М'ясо в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати будь-яке м'ясо в горщиках дуже просто, вийде воно дуже смачним, та ще й господиня при цьому не втомиться. Що може бути краще? ! Цю страву можна подавати до столу і в будні, і в свято.
Якщо у вас є керамічні горщики, обов'язково готуйте в них, а не використовуйте їх як елемент кухонного декору. Будь-яке блюдо, приготоване в горщиках в духовці, буде відрізнятися від аналогічного, але приготованого на плиті. Не вірите? Я розповім вам, як приготувати м'ясо в горщиках, а ви зробіть одну порцію м'яса з тими ж інгредієнтами на плиті, а другу в горщику.
- Свинина - 500-600 грам (м'якоть)
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки
- Морква - 2 штуки
- Гриби - 100-150 грам
- Зелень петрушки - 30 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Як вид, готувати будемо з мінімального набору інгредієнтів. Додайте будь-які овочі на свій смак, не прогадаєте.
Нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки і відправляємо його обсмажувати на сильно розігрітій з рослинним маслом сковороді.
Морква з луком очистимо й наріжемо. Цибулю нарізаємо четвертькольцами, морква - півкільцями.
М'ясо обсмажити до красивої рум'яної скоринки, прибираємо його зі сковороди. А в сковороду наливаємо півтори склянки води, даємо їй покипіти.
Розподіляємо м'ясо по горщикам. У мене вийшло два горщика ємністю по 0, 8 L.
Поверх м'яса викладаємо нарізані гриби. У мене заморожені білі.
Тепер додамо морква.
І ріпчасту цибулю. У кожен горщик додаємо сіль і перець.
І додамо дрібно нарізану зелень.
І тепер додаємо воду зі сковороди. Рівень води повинен бути на 1.5-2 см нижче краю горщика. Мені до обіду потрібно було м'ясо з підливою, тому я додавала саме стільки води. Якщо вам не потрібна підлива, додайте по третині склянки води в кожен горщик.
Закриваємо горщики кришками і ставимо в холодну духовку. Включаємо температуру 200 градусів і готуємо 1 час. Пам'ятайте, що час готування залежить від м'яса, тому через годину перевірте, звичайно, не те, що.
М'ясо виходить м'яким, соковитим і дуже смачним.