М'ясо в горщиках зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо в горщиках зі сметаною - дивовижне за смаком ніжне блюдо. Часу на підготовку йде мінімум, а будь-яке м'ясо виходить м'яким і соковитим.
Класичний рецепт приготування м'яса в горщиках зі сметаною не раз виручав мене. Поки воно нудиться в духовці, можна і відпочити і зробити якісь інші справи. За цим цієї страви не потрібно весь час доглядати, тому готувати в горщиках я дуже люблю. Та й смак у порожньому просторі, приготовленого у цій простому рецептом, дуже відрізняється від аналогічного страви, але приготованого на плиті. Спробуйте і ви приготувати таке м'ясо, а рецепт з фото допоможе вам в цьому. Подавати таку м'ясо можна з будь-яким гарніром.
- М'ясо - 800 грам
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки
- Крем - 8 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - 1, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Спеції - 0, 5 чайних ложки (ваші улюблені спеції для м'яса)
- Вода або бульйон - 300 мілілітрів
М'ясо миємо і ріжемо на шматочки необхідного розміру.
Цибулю чистимо і нарізаємо так, як вам подобається.
Злегка обсмажуємо шматочки м'яса на рослинній олії на сковорідці. Хвилин 10.
Додаємо до м'яса порізану цибулю, сіль і спеції. Добре перемішуємо і обсмажуємо хвилин 8-10.
Викладаємо вміст сковорідки в горщики і заливаємо необхідною кількістю води. Зверху викладаємо сметану. Закриваємо горщики кришкою і ставимо в духовку. Включаємо духовку на 200 градусів і готуємо хвилин 30. Якщо у вас м'ясо яловиче - час на підготовку збільшиться.