Лобіо класичний грузинський
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите кавказьку кухню? Хочу розповісти вам, як приготувати "лобио" класичний грузинський з відвареної червоної квасолі з зеленню, спеціями і волоськими горіхами. Чудова закуска, варто спробувати!
Хочу звернути вашу увагу на те, що "лобио" можна подавати до столу як гарячим, в якості основного блюда, так і холодним, в якості закуски. Обов'язково доповніть його зернами граната! смак приголомшливий, а аромат неможливо передати словами, це потрібно тільки пробувати!
- Квасоля - 1 Склянка
- Лук-пориста - 1 штука
- Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
- Часник - 2-4 зубчиків
- Грецькі горіхи - 1 Склянка
- Braai - 1 пучок
- Оцет винний - 2 Ст. Ложки
- Сіль, цукор, спеції - За смаком (перець чилі, паприка, хміль-сунелі)
- Зерна граната - За смаком
1. Квасоля найкраще замочити заздалегідь - на ніч, а після промити і відварити до готовності (час залежить від того, яку саме квасолю ви будете використовувати).
2. Поки квасоля вариться, обсмажте до м'якості з невеликою кількістю масла порей.
3. Одночасно на сухій сковороді підсушіть горіхи і після подрібніть (можна качалкою, блендером або кавомолки, наприклад).
4. Злийте, але збережіть рідина від квасолі. Розімніть товкачем готову квасолю до стану пюре.
5. Вимийте, обсушити і подрібніть зелень.
6. З'єднайте квасоля, горіхи, кінзу і порей. Додайте сіль і цукор, влийте оцет. Перемішайте і поставте на вогонь. Прогрійте до закипання на повільному вогні, помішуючи.
7. Додайте за смаком спеції і влийте оливкову олію. Ще раз перемішайте і подавайте до столу з зернами граната.
Смачного!
Смачного!