Рецепт Лобіо класичний грузинський фото

Лобіо класичний грузинський
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля , Червона квасоля
Пісні страви
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ви любите кавказьку кухню? Хочу розповісти вам, як приготувати"Лобио" класичний грузинський з відвареної червоної квасолі з зеленню, спеціями і волоськими горіхами. Чудова закуска, варто спробувати!

Опис приготування:

Хочу звернути вашу увагу на те, що"Лобио" можна подавати до столу як гарячим, в якості основного блюда, так і холодним, в якості закуски. Обов'язково доповніть його зернами граната! смак приголомшливий, а аромат неможливо передати словами, це потрібно тільки пробувати!

  • Квасоля - 1 Склянка
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Часник - 2-4 зубчиків
  • Грецькі горіхи - 1 Склянка
  • Braai - 1 пучок
  • Оцет винний - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, цукор, спеції - За смаком (перець чилі, паприка, хміль-сунелі)
  • Зерна граната - За смаком
лобіо класичний грузинський - фото крок 1
1. Квасоля найкраще замочити заздалегідь - на ніч, а після промити і відварити до готовності (час залежить від того, яку саме квасолю ви будете використовувати).
лобіо класичний грузинський - фото крок 2
2. Поки квасоля вариться, обсмажте до м'якості з невеликою кількістю масла порей.
лобіо класичний грузинський - фото крок 3
3. Одночасно на сухій сковороді підсушіть горіхи і після подрібніть (можна качалкою, блендером або кавомолки, наприклад).
лобіо класичний грузинський - фото крок 4
4. Злийте, але збережіть рідина від квасолі. Розімніть товкачем готову квасолю до стану пюре.
лобіо класичний грузинський - фото крок 5
5. Вимийте, обсушити і подрібніть зелень.
лобіо класичний грузинський - фото крок 6
6. З'єднайте квасоля, горіхи, кінзу і порей. Додайте сіль і цукор, влийте оцет. Перемішайте і поставте на вогонь. Прогрійте до закипання на повільному вогні, помішуючи.
лобіо класичний грузинський - фото крок 7
7. Додайте за смаком спеції і влийте оливкову олію. Ще раз перемішайте і подавайте до столу з зернами граната.
Смачного!

Схожі рецепти