Ліверна ковбаса
(покроковий рецепт з фото)
Розповім вам, як приготувати ліверну ковбасу. Якщо вам хочеться спробувати її, а купівельна не викликає довіри, то обов'язково стане в нагоді цей варіант. Смачна, копчена ковбаска до вашого столу.
У Німеччині вшановують ліверну ковбасу, цей рецепт як раз з однієї кулінарної книги. Ковбасу попередньо варять, а потім коптять. Можете тільки відварити її, потім остудити і зберігати в холодильнику. Ковбасу можна підсмажити перед подачею на стіл або нарізати шматочками і використовувати для приготування інших страв: тушкована капуста, запіканка та інше.
- Жирне свиняче черево - 750 грам
- Свиняча печінка - 250 грам
- Цибуля - 1 штука
- Нітритна сіль (0, 5%) - 25 грам
- Майоран (зелень) - 5 грам
- Чорний мелений перець - 2 грами
- Запашний перець - 1 грам
- Кардамон - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Зелень - За смаком (її кількість регулюйте самі)
- Морква - 1 штука
- Селера - 1 штука (стебло)
- Вершкове масло - За смаком (для обсмажування)
1. У каструлю помістіть свиняче черево, додайте до нього нарізані шматочками морква, селера. Відваріть протягом 1 годину, для а 10 хвилин до закінчення варіння додайте печінку. Перекладіть вміст каструлі в миску і наріжте шматочками. Ріпчасту цибулю наріжте дрібно і обсмажте на вершковому маслі, додайте до м'яса і печінки.
2. Подрібніть м'ясні продукти за допомогою м'ясорубки або блендера, додайте рубану зелень, всі спеції і сіль.
3. Додайте в миску бульйон, в якому варили свинину, щоб утворилася каша. Подрібніть при необхідності, щоб консистенція вийшла однорідна.
4. Заздалегідь промийте ковбасні оболонки і замочіть їх у теплій воді, за допомогою комбайна або вручну нафаршіруйте ковбаски приготованим фаршем, щільно зав'яжіть усі кінці натуральної ниткою.
5. Надішліть бульйон на вогонь, долийте при необхідності води, привести до его 70-80 градусів і викладіть ковбасу, варіть підтримуючи цю температуру, 40 хвилин. Видаліть ковбасу з каструлі і витріть серветками, помістіть її в миску і відправте в холодильник на ніч (8-10 годин).
6. Викладіть ковбаску в коптильню і коптити 6-8 годин (залежить від моделі), потім підвісьте і висушіть при температурі 15 градусів (не більше) і вологості не нижче 65%. Залиште так на кілька днів.
7. Готову ковбасу можете дегустувати вже через 3-5 днів. Зберігайте її в холодильнику.