Рецепт Листковий хліб фото

Листковий хліб
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Випічка, Хліб

Вважається, що цей хліб родом з Іспанії, не можу ні підтвердити, ні спростувати дане твердження, але хліб цей дуже смачний і ароматний, до того ж гарний!

Хліб випікається з борошна вищого сорту. Думаю, якщо додати різні сорти борошна, в тому числі цільнозерновий, смак і користь тільки виграватиме. Експериментуйте!

  • Борошно пшеничне - 300 грам(50 D C з opatu, 250 г - в тісто)
  • Дріжджі пресовані - 5 грам(2, 5 г - в опару, 2, 5 г - в тісто)
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки(1 ст. L. - в тісто, 1 ст. L. - для змазування)
  • Сіль - 8 грам
  • Вода - 300 грам(50 г - в Опара, 250 г - в тісто)
листковий хліб - фото крок 1
Підготуйте продукти для приготування хліба.
листковий хліб - фото крок 2
Влийте в миску 50 мл теплої води, покладіть 2, 5 г пресованих дріжджів, розмішайте і всипте 50 г борошна.
листковий хліб - фото крок 3
Змішайте борошно з дріжджовий сумішшю, накрийте плівкою, приберіть в тепле місце для бродіння на 2- 3 годину.
листковий хліб - фото крок 4
Готова опара повинна збільшитися в розмірі в 1, 5-2 рази.
листковий хліб - фото крок 5
Просійте в миску, в якій будете замішувати тісто, борошно, додайте сіль.
листковий хліб - фото крок 6
Розведіть 2, 5 г дріжджів в невеликій кількості води від загальної кількості, призначеного для замісу тіста.
листковий хліб - фото крок 7
Влийте розведені дріжджі в борошно, для цього зробіть в борошні невелике заглиблення.
листковий хліб - фото крок 8
Влийте залишилася для тесту воду.
листковий хліб - фото крок 9
Покладіть туди ж опару.
листковий хліб - фото крок 10
Змішайте борошно з водою, подальший заміс тесту продовжуйте на столі. Додайте в тісто одну столову ложку оливкової олії і вимішують хвилин 10 до гладкості. Тісто добре вимішує, ні до столу, ні до рук не липне.
листковий хліб - фото крок 11
Готове тісто скачайте в кулю, накрийте плівкою, дайте йому "відпочити" 15 хвилин.
листковий хліб - фото крок 12
Розкачайте тісто в прямокутник, розмірами приблизно 25*35 сантиметрів.
листковий хліб - фото крок 13
Змастіть пласт тесту оливковою олією.
листковий хліб - фото крок 14
Скачайте тісто в рулет, не сильно при цьому зміцнюючи шари тесту.
листковий хліб - фото крок 15
Защипніть шов, щоб він в процесі вистоювання і випікання не розкрився.
листковий хліб - фото крок 16
Покладіть хліб на пергамент для випічки швом вниз.
листковий хліб - фото крок 17
Намітьте лінії розрізу.
листковий хліб - фото крок 18
Гострим ножем або лезом бритви акуратно зробіть глибокі розрізи, НЕ дорізаючи до самого низу 1, 5-2 см.
листковий хліб - фото крок 19
Накрийте плівкою і дайте 1, 5-2 години на расстойку, щоб тісто збільшилося в об'ємі, а розрізи добре розкрилися.
листковий хліб - фото крок 20
Розігрійте духовку до 250 градусів, випікайте хліб перші 10 хвилин з парою при максимальній температурі, далі випустіть пар і продовжуйте випікати ще 30 хвилин при температурі 180 градусів.
листковий хліб - фото крок 21
Готовий хліб покладіть на решітку до охолодження.
листковий хліб - фото крок 22
Після охолодження хліб можна пробувати.
листковий хліб - фото крок 23
Хліб вийшов пишним, м'яким, з ароматним м'якушем. Смачного!

Схожі рецепти