Лисички в вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Лисички в вершковому соусі - ситне самостійне блюдо. Хоча може виступати і як гарнір. Блюдо виходить ніжним, креязикам, ароматним. Солодкий смак вершків якнайкраще виявляє смак лисичок.
Лисички в вершковому соусі можуть доповнити будь-який гаряче блюдо, а можуть і самі бути вашим вечерею, наприклад. Хоча гриби, кажуть, нелегка їжа і пізно ввечері їх краще не їсти.
Як приготувати лисички в вершковому соусі?
1. Гриби очистіть, відваріть протягом 4-5 хвилин і відкиньте на друшляк. Великі лисички поріжте на частини.
2. Цибулю очистіть. Наріжте невеликими кубиками. Підсмажте його до золотистого кольору на вершковому маслі, помішуючи.
3. До цибулі в сковорідку додайте гриби. Коли пустять рідина, збільште вогонь до великого і випарити. Обсяг лисичок повинен стати втричі менше, а рідина - випаруватися.
4. Коли лисички підрум'яняться, влийте окропу. Лейте окропу стільки, щоб вода покрила дно, але щоб лисички в ній не плавали. Повільно, помішуючи, введіть борошно.
5. Зменшіть вогонь і додайте вершки, потім - сметану. Головне - вершки і сметана не повинні згорнутися, тому вогонь зменшуємо заздалегідь.
6. Додати сіль, поперчіть і перемішайте. До кипіння доводити не треба!
Лисички в вершковому соусі готові! Любителям традиційних страв раджу подавати лисички в соусі з картоплею, зверху прикрасивши рубаним кропом.
Смачного!
- Лісіцкі - 400 грам
- Вершки - 150 мілілітрів
- Цибулина - 1 штука
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Кіпятоу - 1/2 склянки
Як приготувати лисички в вершковому соусі?
1. Гриби очистіть, відваріть протягом 4-5 хвилин і відкиньте на друшляк. Великі лисички поріжте на частини.
2. Цибулю очистіть. Наріжте невеликими кубиками. Підсмажте його до золотистого кольору на вершковому маслі, помішуючи.
3. До цибулі в сковорідку додайте гриби. Коли пустять рідина, збільште вогонь до великого і випарити. Обсяг лисичок повинен стати втричі менше, а рідина - випаруватися.
4. Коли лисички підрум'яняться, влийте окропу. Лейте окропу стільки, щоб вода покрила дно, але щоб лисички в ній не плавали. Повільно, помішуючи, введіть борошно.
5. Зменшіть вогонь і додайте вершки, потім - сметану. Головне - вершки і сметана не повинні згорнутися, тому вогонь зменшуємо заздалегідь.
6. Додати сіль, поперчіть і перемішайте. До кипіння доводити не треба!
Лисички в вершковому соусі готові! Любителям традиційних страв раджу подавати лисички в соусі з картоплею, зверху прикрасивши рубаним кропом.
Смачного!