Лазанья зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів італійської кухні пропоную досить простий рецепт приготування лазаньї зі свининою, томатним соусом і пікантним сиром "пармезан" .
Цей простий рецепт лазаньї зі свининою підійде не тільки для обіду або вечері, але і для святкового столу. При бажанні доповнити блюдо можна овочами за смаком, а також змінити спеції на улюблені.
- Цибулина - 1-2 штук
- Помідори - 4-5 штук
- Е"Rikotta" - 250 грам
- Фарш - 1 кілограм
- Яйце - 2 штуки
- Листя лазаньї - 16 штук
- Сир "пармезан" - 200 грам
- Сир "моцарелла" - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Орегано - 1 щіпка
- Базилік - 1 щіпка
- Чебрець - 1 щіпка
- Часниковий порошок - 1 щіпка
1. Насамперед необхідно вимити і залити холодною водою свинину. Надіслати на вогонь, довести до кипіння і варити на середньому вогні до готовності. Тим часом можна зайнятися соусом. Для цього необхідно відправити на сковороду трохи олії і обсмажити трохи подрібнену цибулю. Потім очистити від шкірки помідори, нарізати невеликими шматочками і відправити на сковороду.
2. Соус повинен стати однорідним. Посолити його на смак і додати спеції. Також в рецепт приготування лазаньї зі свининою можна використовувати не тільки сушену, але і свіжу зелень.
3. Відварене м'ясо трохи остудити і пропустити через м'ясорубку. Можна подрібнити в блендері. Додати його на сковороду з соусом, перемішати.
4. Обсмажити м'ясо в соусі близько 5 хвилин на повільному вогні.
5. На дно жароміцної форми викласти 4 листи лазаньї. "рикотту" з'єднати з яйцем і "моцареллою" . Викласти приблизно половину на листя і розрівняти.
6. Присипати тертим "пармезаном" і викласти половину м'ясного фаршу.
7. Потім знову повторити шари, а зверху засипати тертим сиром. Лазанья зі свининою в домашніх умовах запікатиметься близько 25 хвилин, так як основні інгредієнти вже готові. Перед подачею її можна присипати свіжою зеленню.