Лагман в Уйгурі
(покроковий рецепт з фото)
Лагман - довга локшина і підлив. Варіантів лагмана дуже багато. Для традиційного лагмана використовують плоску або витяжну довгу локшину. Можна купити готові спагетті або зробити локшину самим. Даний рецепт пропонує використовувати готову локшину.
Кількість порцій: 6-8
- М'ясо - 500 грам (баранина або яловичина)
- Баклажани - 2 штуки
- Болгарський перець - 3 штуки
- Капуста - 300 грам
- Цибуля - 3 штуки
- Часник - 6-7 зубчиків
- Помідори - 3-4 штук
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Локшина, пачка - 1 штука
- Зелень і виноградний оцет - За смаком
1. Промити м'ясо і нарізати маленькими шматочками. Баклажани і перець нарізати кубиками. Капусту тонко нашаткувати. Цибулю почистити і нарізати півкільцями. Помідори нарізати маленькими шматочками. Часник дрібно порубати.
2. Розжарити в казані рослинне масло і кинути туди м'ясо. Обсмажити його до рум'яної скоринки. Додати в м'ясо цибулю і часник. Обсмажити трохи. Додати помідори і інші овочі. Посолити і поперчити за смаком. Обсмажити все овочі та налити бульйон або води. Коли соус закипить, зменшити вогонь і тушкувати всю масу 30-40 хвилин. Відварити локшину. Промити готову локшину під холодною водою. Перед тим як подавати, обдати локшину кип'ятком і розкласти в глибокі тарілки. Залити підливою. Посипати рубаною зеленню і полити оцтом на смак.