Kyefali, запечена в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Запечена риба - це завжди смачно і завжди просто готується. Таку рибку можна приготувати навіть на невелике сімейне торжество.
Риба, запечена в фользі, завжди виходить смачною і ніжною. Вона виходить приготовленої в своєму соку, а це значить, що всі корисні речовини залишаються в ній. Хочу розповісти вам, як приготувати кефаль, запечену у фользі. Таким способом цю смачну рибу можна запекти в духовці, а можна і на вугіллі на природі. Простий рецепт кефалі, запеченої у фользі, - перед вами. А на фото ви зможете побачити всі етапи підготовки риби. Я думаю, що все просто і зрозуміло Отже, готуємо.
- Kyefali - 800 грам(2 штуки)
- Лимон - 1/2 штуки
- Петрушка зелень - 30 грам
- Помідори - 2 штуки
- Спеції для риби - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Часник - 2 зубчики (по бажанню)
Чистим кефаль, видаляємо нутрощі і голову. Добре промиваємо рибу, підсушують паперовим рушником і робимо на ній надрізи. Солимо, посипаємо спеціями.
Нарізаємо зелень, лимон розрізаємо на тонкі кружальця. Якщо ви вирішили запікати рибку з часником, чеснок чистим, подрібнюємо. У черевце кожної рибки вкладаємо лимон, часник і зелень петрушки.
Фольгу складаємо в два шари, відриваємо такий шматок, щоб можна було щільно загорнути рибу. Рибу будемо загортати кожну окремо. Наливаємо в фольгу рослинне масло і мачає в нього рибу з усіх боків.
Щільно пакуємо рибку, щоб в процесі запікання сік не витікав.
Викладаємо упаковану рибу на деко і відправляємо в нагріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.