Рецепт Квасоля лима фото

Квасоля лима
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Бобові, Квасоля, Огірок
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На вечерю, Літні
Салати

Бобове рослина, квасоля лима або місячна квасоля - екзотичний для нас продукт. Він родом з Перу і виглядає вельми звично, але смак має особливий. Спробуйте самі.

Цей варіант вегетаріанський і низькокалорійний. А завдяки головному інгредієнта він поживний, адже в складі багато білка. Бобові відмінно замінюють м'ясо або птицю. Якщо вам стало цікаво, то запам'ятайте, як приготувати квасоля лима з огірком і перцем у вигляді салату. Просте і ситне блюдо.

  • Квасоля лима - 200 грам
  • Огірок - 100 грам
  • Помідор - 100 грам
  • Болгарський перець - 100 грам
  • Ріпчасту червона цибуля - 0, 5 штуки
  • Сік лимона - 2 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Гірчиця дижонская - 2 чайних ложки
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Кінза і кріп - За смаком
  • Вода гаряча - 7 склянок
квасоля лима - фото крок 1
Квасоля промийте, а потім залийте в каструлі гарячою водою (3 склянки). Доведіть її до кипіння. Варіть 2 хвилини, а потім залиште на 1 годину під кришкою без вогню. Після цього влийте ще воду (4 склянки), і знову доведіть її до кипіння, і далі варіть 45 хвилин. Готову квасолю остудіть.
квасоля лима - фото крок 2
Наріжте тонко перець, огірок, цибуля і помідор.
квасоля лима - фото крок 3
Змішайте всі овочі, додайте зелень. Окремо перемішайте масло, сіль, подрібнений часник, гірчицю, перець і сік лимона.
квасоля лима - фото крок 4
Салат перемішайте і додайте заправку. Залиште блюдо на годину в холодильнику для кращого смаку. Смачного!

Схожі рецепти