Квасоля лима
(покроковий рецепт з фото)
Бобове рослина, квасоля лима або місячна квасоля - екзотичний для нас продукт. Він родом з Перу і виглядає вельми звично, але смак має особливий. Спробуйте самі.
Цей варіант вегетаріанський і низькокалорійний. А завдяки головному інгредієнта він поживний, адже в складі багато білка. Бобові відмінно замінюють м'ясо або птицю. Якщо вам стало цікаво, то запам'ятайте, як приготувати квасоля лима з огірком і перцем у вигляді салату. Просте і ситне блюдо.
- Квасоля лима - 200 грам
- Огірок - 100 грам
- Помідор - 100 грам
- Болгарський перець - 100 грам
- Ріпчасту червона цибуля - 0, 5 штуки
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Гірчиця дижонская - 2 чайних ложки
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Кінза і кріп - За смаком
- Вода гаряча - 7 склянок
Квасоля промийте, а потім залийте в каструлі гарячою водою (3 склянки). Доведіть її до кипіння. Варіть 2 хвилини, а потім залиште на 1 годину під кришкою без вогню. Після цього влийте ще воду (4 склянки), і знову доведіть її до кипіння, і далі варіть 45 хвилин. Готову квасолю остудіть.
Наріжте тонко перець, огірок, цибуля і помідор.
Змішайте всі овочі, додайте зелень. Окремо перемішайте масло, сіль, подрібнений часник, гірчицю, перець і сік лимона.
Салат перемішайте і додайте заправку. Залиште блюдо на годину в холодильнику для кращого смаку. Смачного!