Куряча грудка в часниковому соусі на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Куряча грудка в часниковому соусі - це апетитне і смачне блюдо, приготувати яке легко зможе не тільки господиня, але і господар. Прекрасно підходить до будь-якого гарніру: до картоплі, обожнювання, макаронів.
Рецепт приготування курячих грудок в часниковому соусі мені передала моя мама. Це було улюблене блюдо нашої сім'ї, готували його не тільки у свята. Грудка виходила завжди соковитою і гострою, а часу на приготування йде зовсім небагато. Так що якщо ви вирішили здивувати своїх домочадців чимось смачним і особливим, то курячі грудки в часниковому соусі, ідеально для цього підійдуть. Простий рецепт, а вечерю дуже смачний. Розповідаю і показую, як приготувати курячу грудку в часниковому соусі на сковороді.
- Куряча грудка - 500 грам
- Цибуля - 2 штуки (середні головки)
- Часник - 4 зубчики
- Борошно - 5 чайних ложок
- Молоко - 0, 5 L
- Сіль - 2 щіпки (за смаком)
- Перець - 1 щіпка (за смаком)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Курячі грудки необхідно вимити, гарненько висушити і відокремити від кістки. Потім філе наріжемо на смужки і посипем сіллю і перцем за смаком.
Ставимо розігріватися сковорідку з невеликою кількістю рослинного масла. Цибулю ріжемо півкільцями і відправляємо на сковороду.
Смажимо цибулю до прозорості і злегка золотистого кольору. Додаємо курячу грудку, перемішуємо. Ми залишаємо гаситися на середньому вогні приблизно 15 хвилин.
Поки гаситься грудка, ми наріжемо дрібно часник, змішаємо його з 2 чайними ложками борошна. Додаємо молоко, все гарненько перемішуємо, щоб не утворилися грудочки.
На сковорідку до цибулі і грудях додайте решту борошна, перемішайте і залиште гаситися ще кілька хвилин. Далі виливаємо суміш часник-борошно-молоко на сковорідку до м'яса, перемішуємо. Накриваємо кришкою і залишаємо гаситься далі хвилин на 7-10.
Все готово! Подаємо курячу грудку в часниковому соусі гарячої і з будь-яким гарніром.