Курка з імбиром
(покроковий рецепт з фото)
Останнім часом азіатська кухня знаходиться на піку своєї популярності в багатьох країнах Європи і СНД. Це, звичайно, позначається і на продуктах, які ми тепер можемо придбати без особливих зусиль.
Наприклад, ми вже давно звикли використовувати соєвий соус в поєднанні з фруктами і імберём. У свій рецепт я розповіла, як приготувати курку з імбиром. Тут представлена вся гама смаків: солодкий, солоний, кислий і гіркий. Блюдо вважається еталоном південно-азіатської кухні і має задіяти всі ваші смакові рецептори.
- Куряче філе - 2 штуки
- Апельсин - 2 штуки
- Імбир свіжий - 50 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка (світлий)
Куряче філе промийте, трохи подрежьте (ображати все непотрібні нам плівочки) і холод, щоб товщина шматочків була приблизно 15 мм.
М'ясо викладіть на добре прогріту сковороду з маслом. Смажте його з кожного боку по 3 хвилини.
Апельсини помийте. Один очистіть від шкірки і розділіть на часточки, видаліть всю білу шкірку. З другого вичавити сік. Імбир наріжте тонкими пластинками.
Додайте до курки на сковороду м'якоть, сік, соєвий соус і імбир.
Як тільки сік закипить, зменшіть вогонь і накрийте сковороду кришкою. Гасіть блюдо близько 15 хвилин, пару раз перевернув филе.
Подавайте блюдо в гарячому вигляді з зеленню і свіжими шматочками апельсина. Смачного!