Курка в духовці на Новий рік
(покроковий рецепт з фото)
Одне з простих і смачних новорічних гарячих страв - печена курка. Хороша вона і на холодну (якщо за ніч охолоне, а так воно і буде). Запечемо ми її в духовці з морквою, цибулею і свіжим розмарином.
Курка в духовці на Новий рік - відмінне, просте в приготуванні і доступне блюдо. Таке гаряче просто готується і прекрасно виглядає. Безпрограшний варіант до Нового року!
- Курка - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Чорний перець мелений - За смаком
- Розмарин свіжий (пучок) - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Часник (головка) - 1 штука
- Бебі-морковь - 600 грам

1. За годину до випічки присипте курку (всередині і зовні) сіллю і покладіть в холодильник. Витягніть, промокніть паперовим рушником виступила рідина. Змастіть курку маслом, поперчіть, викладіть в змащену олією форму. Викладіть поруч промиту моркву і цілу головку часнику із зрізаною верхівкою. Пучок розмарину покладіть на курку.

2. Випікайте курку в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45 хвилин. Потім підвищить температуру до 220 градусів і запікайте ще хвилин 10 (щоб скоринка була золотисто-коричневої і хрусткої).

3. Витягніть курку з морквою з духовки, дайте відпочити хвилин 10 і подавайте на стіл. Смачного!