Рецепт Курка у власному соку в духовці фото

Курка у власному соку в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви в рукаві
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Запікання курки в рукаві є одним з найпростіших і популярних способів її приготування. Курочка виходить незвичайно соковитою і смачною! Давайте приготуємо її без додавання жиру.

Опис приготування:

Якщо не додаємо жир, то сміливо можемо віднести до досить дієтичного продукту. Готуйте з чим завгодно - аджика, гірчичний, спеції. Нижче розповім докладно, як приготувати курку у власному соку в духовці.

  • Курка - 1 штука
  • Часник - 1 Чайна ложка (сушений)
  • Приправа для курки - 1 Чайна ложка (або прованські трави)
  • Сіль - За смаком
курка у власному соку в духовці - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Курку ретельно помийте всередині і зовні. Обсушити паперовим рушником.
курка у власному соку в духовці - фото крок 2
Перемішайте спеції, сухий часник і сіль. Ретельно натріть курочку всередині і зовні. Якщо є час, то дайте їй потоваришувати зі спеціями 30-60 хвилин. Якщо ні, то продовжуємо.
курка у власному соку в духовці - фото крок 3
Курку помістіть в рукав для запікання.
курка у власному соку в духовці - фото крок 4
Запікайте курку вагою 2 кг - 1 час 10 хвилин. Якщо курка менше або більше, то на кожні 0, 5 кг. Ваги курки, зменшуємо або додаємо час на 10 хвилин. Наприклад, курку вагою 1, 5 кг. Запікаємо 1 час. Після готовності, можна акуратно розрізати пакет і запекти на режимі «гриль» 7-10 хвилин при температурі 200 градусів. Потім курку акуратно дістаньте, а сік зберіть в стакан.
курка у власному соку в духовці - фото крок 5
Можна подавати курку цілком або розділити на частини, викласти в форму або в глибоке блюдо і полити соком. Дуже смачно!
курка у власному соку в духовці - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти