Курка у власному соку в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Запікання курки в рукаві є одним з найпростіших і популярних способів її приготування. Курочка виходить незвичайно соковитою і смачною! Давайте приготуємо її без додавання жиру.
Якщо не додаємо жир, то сміливо можемо віднести до досить дієтичного продукту. Готуйте з чим завгодно - аджика, гірчичний, спеції. Нижче розповім докладно, як приготувати курку у власному соку в духовці.
- Курка - 1 штука
- Часник - 1 Чайна ложка (сушений)
- Приправа для курки - 1 Чайна ложка (або прованські трави)
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Курку ретельно помийте всередині і зовні. Обсушити паперовим рушником.
Перемішайте спеції, сухий часник і сіль. Ретельно натріть курочку всередині і зовні. Якщо є час, то дайте їй потоваришувати зі спеціями 30-60 хвилин. Якщо ні, то продовжуємо.
Курку помістіть в рукав для запікання.
Запікайте курку вагою 2 кг - 1 час 10 хвилин. Якщо курка менше або більше, то на кожні 0, 5 кг. Ваги курки, зменшуємо або додаємо час на 10 хвилин. Наприклад, курку вагою 1, 5 кг. Запікаємо 1 час. Після готовності, можна акуратно розрізати пакет і запекти на режимі «гриль» 7-10 хвилин при температурі 200 градусів. Потім курку акуратно дістаньте, а сік зберіть в стакан.
Можна подавати курку цілком або розділити на частини, викласти в форму або в глибоке блюдо і полити соком. Дуже смачно!
Смачного!