Курка по-французьки з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Це безпрограшний варіант і на сімейну вечерю, і на ювілей, на весілля, день народження! Це приголомшливе мяско люблять абсолютно всі, і саме воно є самим частим гостем на святковому столі.
Можливо, багатьом з вас це рецепт приготування курки по-французьки з грибами вже знаком, як-не-як мало яке свято обходиться без цієї страви, але я все-таки хочу ще раз поговорити про нього. Адже цей рецепт по-справжньому універсальний: його легко готувати, інгредієнти можна міняти на свій розсуд, продукти все дуже прості, а гостям така курочка завжди подобається. Я недавно якраз робила цю смакоту на вечерю для чоловіка, і вирішила поділитися і з вами простим рецептом курки по-французьки з грибами, адже він, безсумнівно, багатьом може стати в нагоді. Так що готуємо необхідні інгредієнти і приступаємо до справи.
- Куряче філе - 4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Гриби - 150 грам
- Сир - 100 грам
- Майонез - 3-4 Ст. Ложок
- Соус соєвий - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями і викладаємо у форму. Тепер нам необхідно відбити філе, але особисто я роблю ось такі ось надрізи. Поливаємо соєвим соусом і перчимо, викладаємо на цибулю.
Гриби размораживаем, якщо вони були заморожені, і викладаємо на курку.
Сир тремо на крупній тертці і посипаємо шар з грибами.
Обмащуємо всі інгредієнти майонезом, можна так само використовувати сметану замість майонезу.
Розміщуємо форму в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо 40 хвилин. От і все, наша курочка готова, і ми можемо пригощати гостей, всім смачного!