Курка на решітці
(покроковий рецепт з фото)
Курку на решітці я зазвичай роблю на природі. Як відомо, на повітрі все смачно! Але я хочу поділитися з вами дуже хорошим рецептом, вірніше маринадом, в якому курка на решітці просто смакота!
Для приготування курки на решітці на повільному вогні зваріть соус з гірчиці, кетчупу, меду, цукру, оцту, часнику, гострого соусу. Обсяг його повинен бути приблизно 1 і 1/4 чашки. Соус розділіть на дві частини. Однією частиною поливайте курку при смаженні, а іншу частину соусу подайте до готової курки. Можна жарити не цілу курку, а стегна або ніжки, крильця. Успіхів і приємного апетиту!
- Курка - 1 штука
- Кетчуп - 1/2 склянки
- Оцет яблучний - 1/3 склянки
- Дижонская гірчиця - 3 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Цукор коричневий - 1/2 склянки
- Мед - 1/4 склянки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Гострий соус - 1 Чайна ложка
Підготувати продукти.
Зварити соус з семи інгредієнтів на повільному вогні.
Курку розділити на частини.
Курку змастити маслом, посолити, поперчити і смажити на грилі 10-15 хвилин постійно повертаючи.
Курку поливайте половиною приготованого соусу і продовжуйте смажити. Курка повинна покритися шаром соусу.
Смачного!