Кролик по-мисливські
(покроковий рецепт з фото)
Цілого кролика можна приготувати в ароматному соусі на травах, помідорах, порт і Гриб. А подати його рекомендую з запеченою картоплею. Кролика по-мисливські також можна готувати в казанку на вугіллі.
Кролик по-мисливські - це ароматне, ситне і оригінальне блюдо. Погодьтеся, кролика готуємо рідко. Його треба обсмажити, а потім згасити в чудовому соусі з овочів і спецій. Гарнір - класичний: печена в духовці картопля.
- Кролик - 2 кілограма
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Сіль і перець чорний - За смаком
- Вершкове масло - 100 грам
- Морква - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Селера (стебло) - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Петрушка (пучок) - 1 штука
- Біле сухе вино - 1 Склянка
- Розмарин (гілочки) - 6-7 штук
- Печериці - 500 грам
- Помідори черрі (свіжі або консервовані) - 2 склянки
- Картопля - 1-1, 5 кілограма (для гарніру)
- Сир тертий - 100 грам (до картоплі)
- Макові насіннячка - 1 Чайна ложка (до картоплі)
1. Гарненько промийте кролика і розріжте на шматки (6-8 шматків).
2. Посипте шматки кролика сіллю і перцем.
3. Обваляйте шматочки кролика в борошні.
4. На вершковому маслі на середньо-високому вогні в сковороді обсмажте шматочки кролика з усіх боків до золотистої скоринки.
5. Цибулину почистіть і наріжте четвертинками кілець.
6. Промийте селера, морква, петрушку і гриби. Моркву наріжте кружальцями, селера і петрушку подрібніть. Гриби розрізати навпіл або на 3-4 частини в залежності від їх величини.
7. У великій високій каструлі на вершковому маслі обсмажте цибулю і подрібнений часник до м'якості, потім додайте селеру і моркву і смажте, помішуючи, ще протягом 5 хвилин. Потім в каструлю покладіть обсмаженого кролика, влийте вино і додайте частину нарізаної петрушки. Тушьте протягом 10 хвилин.
8. У каструлю додайте розмарин і нарізані гриби. Підвищіть вогонь до швидкого і тушьте протягом 5-7 хвилин, поки рідина не випарується наполовину.
9. Через 5-7 хвилин додайте в каструлю помідори черрі. Кролик з овочами повинен бути повністю покритий рідиною, якщо її недостатньо, додайте води.
10. Акуратно перемішайте, понизьте вогонь до повільного, накрийте кришкою і тушьте протягом 40 хвилин, періодично помішуючи і, якщо треба, додаючи води.
11. Поки кролик з овочами гаситися, приготуйте гарнір з картоплі. Очистіть, промийте і наріжте картоплю кубиками. Відваріть її в підсоленій воді. Потім викладіть на протипригарний деко, змащений маслом. Додати сіль, поперчіть, влийте трохи води. Зверху посипте маком і тертим сиром. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин.
12. Подавайте кролика з картоплею і соусом, в якому він гасився. Смачного! Кролик по-мисливські готовий!