Кролик на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Кролик на грилі - дуже смачна страва з кролика, яке можна приготувати як на природі, так і в домашніх умовах. Простий рецепт кролика на грилі - за рекомендаціями відомого Джеймі Олівера.
В одній зі своїх передач Джеймі Олівер показував, як приготувати кролика на грилі. Рецепт мені дуже сподобався своєю простотою, досконало і органічності смаку я навіть не сумнівався (олівер поганого не порадить), а м'ясо кролика я люблю. Тому, як тільки видалася можливість, згадав простий рецепт кролика на грилі - і встановив, тільки приготував не на природі, а в домашніх умовах. Чи не дочекався літа, так би язикати Але влітку обов'язково спробую приготувати і на природі!
- Кролик - 600 грам
- Чебрець, розмарин - - За смаком
- Часник - 4 зубчики
- Оливкова олія - 8 Ст. Ложок
- Лимон - 1 штука
- Мед - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - - За смаком
Кролика (в мене були 3 ноги) обробляв на шматочки поменше.
Приготуємо маринад. У ступці подрібнюємо листя свіжого розмарину і чебрецю, часник. Додаємо оливкову олію, мідь, сік і цедру одного лимона.
Заливаємо шматочки кролика вийшов маринадом, залишаємо на 2 години маринуватися.
Замариновані шматочки кролика нанизуємо на шампури. Якщо ви на природі - смажимо до готовності на гарячому вугіллі. Якщо готуєте, як і я, в домашніх умовах - запікаємо при режимі "гриль" і температурі в 200 градусів.
На гарнір до кролика добре йдуть запечені овочі. Отже, цибулю нарізаємо кільцями, збризніть оцтом, посолити і поперчити за смаком.
Морква натремо на крупній тертці, додамо сіль, перець і цукор, злегка збризніть оцтом.
У форму для запікання наливаємо трохи оливкового масла, кладемо овочі.
Готуємо в духовці разом з кроликом на протязі 20 хвилин.
По закінченню обумовленого часу блюдо буде готове до подачі. М'ясо кролика подаємо з запеченими овочами та соусом (добре підійде кетчуп). Приємного!