Креветки з часником
(покроковий рецепт з фото)
Соковиті і ароматні креветки з часником - найкраща закуска під келих охолодженого пива в колі друзів. Приготувати її не складе ніяких труднощів і для цього буде потрібно лише мінімум інгредієнтів.
Креветки будь-якого розміру можна придбати в супермаркеті або рибному магазині. Вибирайте продукт без льодового панцира, так як продавці спеціально нарощують на морепродуктах лід, щоб збільшити їх вагу, іноді в два-три рази більшу за вагу самих креветок. Додавайте при смаженні різні спеції і прянощі за своїм смаком.
- Креветки - 400 грам
- Часник сушений - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Лимон - 1/4 штуки
Підготуйте зазначені інгредієнти. Креветки заздалегідь розморозити за півгодини до початку приготування, воду злийте. Креветки з темними плямами всередині панцира видаліть.
Прогрійте сковороду з товстим дном або казан на плиті, влийте в нього рослинне масло. Зменшіть нагрів до помірного, прогрійте масло в ємності і викладіть в нього морепродукти. Додайте сушений часник і посоліть. Замість сушеного ви можете використовувати свіжий часник або стрілки часнику.
Обсмажуйте креветки приблизно 10-12 хвилин, час від часу їх перемішуючи для рівномірного приготування. Під час смаження креветки випустять воду, тушкуйте їх поки вода не випарується і вони як слід не підрум'яняться. У цей момент можна додати і інші спеції.
Викладіть приготовану страву на тарілку, збризніть лимонним соком, вичавивши чверть лимона.
Прикрасьте смажені креветки скибочками лимона, свіжою зеленню і подайте до столу теплими.