Крендель з корицею
(покроковий рецепт з фото)
М'який, ароматний і солодкий крендель з корицею послужить справжньою прикрасою будь-якого святкового столу! Особливо в зимові свята. Рекомендую на замітку господиням рецепт приготування кренделя!
Цей крендель можна приготувати і в пост. Як ви, напевно, помітили, в рецепті немає яєць і молока. Але ви можете зробити і здобне дріжджове тісто на яйцях. Щоб приготувати крендель з корицею, раджу ще в начинку додати горішків, в моєму випадку це були волоські горіхи.
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 5-6 Ст. Ложок
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 40 грам
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Тісто дріжджове - 700 грам
Якщо використовуєте заморожене тісто, то попередньо дайте йому розморозитися при кімнатній температурі. Розкачайте тісто на присипаному борошном столі в пласт 45 з 30 см (приблизно).
Змішайте корицю з 2-3 ст. L. Цукру і рубаними волоськими горіхами.
Змастіть пласт рослинним маслом і посипте рівномірно сумішшю з кориці з горіхами.
Змішайте корицю з 2-3 ст. L. Цукру і рубаними волоськими горіхами.
Змастіть пласт рослинним маслом і посипте рівномірно сумішшю з кориці з горіхами.
Потім поверніть пласт в тугий рулет.
Зробіть розріз завдовжки по центру наскрізь, залиште з одного боку відстань в 5 см. Недоторканим.
Потім переплетіть половинки в косу, при цьому вивертайте злегка назовні, щоб кориця проступила.
Затиснутий кінець kosи, тим самим звернувши крендель в кільце.
Кільце варто перенести на деко акуратно, раджу стиснути його в діаметрі, потім на деку розтягнути знову.
Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 35-40.
Готовий крендель з корицею можете подавати прямо з печі, м'якуш дуже апетитний, а аромат просто чудовий.
Дуже смачно їсти крендель з какао або теплим молоком. Смачного!