Кращий рецепт кролика в вершках
(покроковий рецепт з фото)
Привіт всім любителям кролячого м'яса. Сьогодні я розповім вам кращий рецепт приготування кролика. Повірте, блюдо безсумнівно стане вашим улюбленим. Приступаємо до його приготування!
М'ясо кролика виходить дуже ніжним за рахунок вина і вершків. Аромати спецій поширюються по всьому блюду, даруючи йому неперевершений смак! Блюдо відмінно підійде на вечерю, а також прекрасно буде виглядати на святковому столі. Рекомендую всім
- Кролик - 1200 грам
- Селера - 130 грам (корінь)
- Морква, ріпчаста цибуля - по 120 грам
- Лук-пориста - 70 грам (біла частина)
- Вершки 18% - 800 мілілітрів
- Вино - 150 мілілітрів (біле сухе )
- Масло оливкове - 80 мілілітрів
- Чебрець свіжий - 4 штуки
- Лавровий лист - 4 штуки
- Сіль, перець - За смаком
Починаємо приготування з того, що гарненько промиваємо тушку кролика під водою, потім нарізаємо його на шматочки. Укладаємо м'ясо в окрему ємність, приправляем сіллю, перцем, чебрецем і оливковою олією. Добре перемішуємо.
Очищаємо всі овочі. Ріжемо кубиком корінь селери, морква, ріпчаста цибуля і цибуля-порей.
На розпеченій сковороді підігріваємо невелику кількість оливкової олії, обсмажуємо кролика до появи золотистої скоринки.
Перекладаємо кролика в казанок. Тим часом на розпеченій сковороді обсмажуємо до м'якості селера і моркву. Додаємо рубаний лук, перемішуємо, смажимо все разом кілька хвилин.
Додаємо обсмажені овочі до кролику, заливаємо все вином, вершками, додаючи спеції. Накриваємо кришкою і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 160 градусів, з 1, 5-2 годину.
Блюдо готово, смачного!