Котлети з ведмедини
(покроковий рецепт з фото)
Здивуйте своїх гостей цим оригінальним блюдом. Рецепт котлет з ведмедини - для тих, кому пощастило отримати хороший шматочок ведмежого м'яса. Блюдо вийде - вищий сорт!
Як і будь-яка дичину, ведмежатина жестковата. Так що не лякайтеся такого достатку картоплі та хліба в списку інгредієнтів. Для приготування котлет з ведмедини найголовніше це правильно обробити м'ясо: потрібно обов'язково позбудеться від жиру, він додає м'ясу неприємний запах. Котлети можна зробити в паніровці. А взагалі, смак у готового блюда виходить дуже оригінальним, багатьом може здатися специфічним. Зелень і часничок додадуть нотку пікантності котлет.
Отже, рецепт котлет з ведмедини:
1. Ведмежатини промиваємо, ріжемо шматочками, провертає на м'ясорубці.
2. Картоплю нарізаємо теж невеликими кубиками. Цибуля ріжемо дрібніше.
3. Знову прокручуємо фарш на м'ясорубці, але в цей раз разом з картоплею, цибулею, часником, а також хлібом, заздалегідь вимоченому в воді або молоці.
4. Час, що залишився молоко обов'язково вливаємо в фарш.
5. Далі, солимо, перчим, додаємо яйця, спеції. Додайте сметану, бажано густу.
6. Тепер формуємо наші котлети і відправляємо їх обсмажувати на сковороду в соняшниковій олії. Смажимо до готовності як звичайні котлети.
Готово! Подавати котлети з ведмедини рекомендую з соусом з ягід, дуже цікаво виходить. Смачного!
- Медвежатина- 1 кілограм
- Картопля - 400 грам
- Цибуля - 0, 5 кілограма
- Кнопка - 1 штука
- Молоко - 0, 5 L
- Часник - 2-3 зубчиків
- Зелень - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Спеції - За смаком
Отже, рецепт котлет з ведмедини:
1. Ведмежатини промиваємо, ріжемо шматочками, провертає на м'ясорубці.
2. Картоплю нарізаємо теж невеликими кубиками. Цибуля ріжемо дрібніше.
3. Знову прокручуємо фарш на м'ясорубці, але в цей раз разом з картоплею, цибулею, часником, а також хлібом, заздалегідь вимоченому в воді або молоці.
4. Час, що залишився молоко обов'язково вливаємо в фарш.
5. Далі, солимо, перчим, додаємо яйця, спеції. Додайте сметану, бажано густу.
6. Тепер формуємо наші котлети і відправляємо їх обсмажувати на сковороду в соняшниковій олії. Смажимо до готовності як звичайні котлети.
Готово! Подавати котлети з ведмедини рекомендую з соусом з ягід, дуже цікаво виходить. Смачного!