Котлети в вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Впевнена, що дізнавшись, як приготувати котлети в вершковому соусі, ви не раз втечете до рецептом цього смачного страви. Соковиті, м'які, ароматні - ці котлети цілком гідні святкового столу!
Для приготування цієї страви вам знадобляться вершки - причому, досить жирні. Їх не так-то просто купити (у продажу, в основному, є вершки 10-20% жирності), але якщо вам не вдалося це зробити - не впадай у відчай. Просто збийте жовтки для соусу з 2-3 столовими ложками вершкового масла, а потім додавайте вершки і молоко.
Відразу скажу - блюдо виходить досить калорійне, так що худнуть дамам навряд чи підійде. Але зате його повинні оцінити ті, кому пощастило народитися худим і немає потреби піклуватися про фігуру - котлети виходять дуже соковиті, ніжні, м'які, вони буквально розпадаються при наколюванні виделкою. Ідеально поєднуються з картопляним пюре або, якщо ви все-таки хочете трохи "полегшити" свою вечерю, відвареної стручкової квасолею.
Отже, рецепт приготування котлет в вершковому соусі.
- Фарш свинячо-яловичий - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Хліб пшеничний - 1-2 скибочок
- Молоко - 1, 5 склянки(0, 5 склянки для розмочування хліба, інше в соус)
- Панірувальні сухарі - 0, 5 склянки
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок
- Вершки 30% - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Мускатний горіх - 2-3 Щепоток
- Масло рослинне - За смаком (для обсмажування котлет)
- Яйця - 2 штуки