Рецепт Котлети в вершковому соусі фото

Котлети в вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш
Пісні страви , Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Впевнена, що дізнавшись, як приготувати котлети в вершковому соусі, ви не раз втечете до рецептом цього смачного страви. Соковиті, м'які, ароматні - ці котлети цілком гідні святкового столу!

Опис приготування:

Для приготування цієї страви вам знадобляться вершки - причому, досить жирні. Їх не так-то просто купити (у продажу, в основному, є вершки 10-20% жирності), але якщо вам не вдалося це зробити - не впадай у відчай. Просто збийте жовтки для соусу з 2-3 столовими ложками вершкового масла, а потім додавайте вершки і молоко.

Відразу скажу - блюдо виходить досить калорійне, так що худнуть дамам навряд чи підійде. Але зате його повинні оцінити ті, кому пощастило народитися худим і немає потреби піклуватися про фігуру - котлети виходять дуже соковиті, ніжні, м'які, вони буквально розпадаються при наколюванні виделкою. Ідеально поєднуються з картопляним пюре або, якщо ви все-таки хочете трохи"полегшити" свою вечерю, відвареної стручкової квасолею.

Отже, рецепт приготування котлет в вершковому соусі.

  • Фарш свинячо-яловичий - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Хліб пшеничний - 1-2 скибочок
  • Молоко - 1, 5 склянки(0, 5 склянки для розмочування хліба, інше в соус)
  • Панірувальні сухарі - 0, 5 склянки
  • Борошно - 3-4 Ст. Ложок
  • Вершки 30% - 1 Склянка
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Мускатний горіх - 2-3 Щепоток
  • Масло рослинне - За смаком (для обсмажування котлет)
  • Яйця - 2 штуки
котлети в вершковому соусі - фото крок 1
Фарш посолити, поперчити, додати подрібнену цибулю і часник.
котлети в вершковому соусі - фото крок 2
А також добре розмочений в молоці хліб - розкришите його руками в миску і ретельно перемішайте фарш.
котлети в вершковому соусі - фото крок 3
Сформувати котлети.
котлети в вершковому соусі - фото крок 4
Обваляти їх в суміші борошна і панірувальних сухарів. Швидко обсмажити на добре розігрітій сковороді з рослинним маслом - повинна відразу схопитися рум'яна кірочка.
котлети в вершковому соусі - фото крок 5
Перекласти котлети в форму для запікання.
котлети в вершковому соусі - фото крок 6
Для соусу змішати вершки, молоко і яєчні жовтки. Посолити, поперчити, додати мускатний горіх і добре збити.
котлети в вершковому соусі - фото крок 7
Залити котлети соусом і відправити форму в духовку (180З) на півгодини. Перед закінченням приготування можна посипати котлети тертим сиром. Подавати гарячими. Смачного!

Схожі рецепти