Котлети в сметані в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати корисне і смачне м'ясне блюдо? Тоді ось вам чудова ідея - котлети в сметані в духовці. Вони виходять дуже соковитими і не містять зайвого жиру, як при смаженні на сковороді.
Котлети в сметані в духовці в домашніх умовах стануть прекрасним варіантом ситного обіду або вечері. Приготовлені таким способом, вони добре підійдуть для дітей та тих, хто не любить надто жирну смажену їжу.
- Фарш - 1 кілограм
- Цибулина - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сухарі або хліб - 60 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Крем - 150 грам
- Бульйон - 100 мілілітрів
1. Для початку необхідно очистити і нарізати дрібними кубиками цибулину.
2. Зробив, як зробити котлети в сметані в духовці дуже ніжними? Для цього необхідно попередньо обсмажити цибулю до легкого золотистого кольору. Завдяки цьому він не буде відчуватися в фарші.
3. М'ясо необхідно вимити, просушити і пропустити через м'ясорубку. Для цих котлет можна використовувати яловичину, свинину або поєднання кількох видів м'яса. У фарш додати яйця, хліб або сухарі, обсмажений і злегка остиглий цибулю. Посолити і поперчити за смаком. Додатковий аромат може дати трохи цедри лимона або лайма.
4. У фарш при бажанні можна додати трохи вершкового масла. Тепер все потрібно ретельно перемішати.
5. Злегка змоченими руками сформувати котлетки і викласти на деко, попередньо трохи змастивши його олією.
6. Саме час відправити котлети в попередньо розігріту духовку на 15 хвилин.
7. Приготувати соус теж досить просто. Для цього необхідно з'єднати сметану з теплим бульйоном і довести до однорідної консистенції. Через 15 хвилин дістати котлети з духовки і залити соусом. Відправити в духовку і довести до готовності. Приблизно через 20-25 хвилин котлети в сметані в духовці в домашніх умовах будуть готові. Подавати їх краще гарячими.