Котлета в тісті «забавна мишка»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.
На новорічні свята особливо хочеться порадувати своїх рідних і близьких вигадливими стравами, а якщо є маленькі діти, то особливо. Візьміть на замітку, звична котлета в тісті в образі мишки!
Опис приготування:
Дріжджове тісто ви можете взяти будь-який, але не сильно здобне, без вираженої солодощі. Якщо у вас змішаний фарш, то додайте розмочений в молоці хліб, в кількості 1 шматочка. Сам процес приготування простий і захоплюючий.
- Фарш свинячий - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль - За смаком(+1 щіпку в тісто)
- Чорний перець - За смаком
- Борошно пшеничне - 320-360 грам (в тісто)
- Вода - 150 мілілітрів( в тісто)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (в тісто)
- Дріжджі - 10 грам (пресовані)
- Цукор - 0, 5 чайних ложки (в тісто)
- Яйце - 1 штука (для змащення )
- Гвоздика - За смаком (за кількістю виробів)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Замісити дріжджове тісто. У теплій воді розчинити дріжджі, сіль, цукор. Всипте борошно, додайте олію. Залиште на 1 час.
Поки підходить тісто зробіть котлети. До фаршу додайте подрібнену цибулю, сіль, перець. Відбийте його кілька разів об дно миски. Розділи 5 частин.
Сформуйте котлети.
Трохи запечіть або обсмажте котлети до готовності і охолодіть.
Увімкніть заздалегідь духовку на 180 градусів.
По закінченню часу, готове тісто поділіть на шматочки вагою 70 грам. Кожну заготовку необхідно розкачати в джгут.
По закінченню часу, готове тісто поділіть на шматочки вагою 70 грам. Кожну заготовку необхідно розкачати в джгут.
З тесту зробіть на кожну мишку маленький джгутик - хвостик, два шматочки тіста - вушка.
Візьміть котлету і оберніть її довгим джгутом тесту.
Приробити"хвостик" з однієї зі сторін котлети в тісті.
Прикріпіть вушка і гвоздику - глазки.
Підготовлені"мишки" перекладіть на деко, застелене пергаментом. Змастіть яйцем і залиште на расстойку на 15 хвилин. Перед тим як поставити в духовку, podpravyte, якщо раптом оформлення деформувалося.
Поставте випікатися на 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
Поставте випікатися на 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
Готові котлети в тісті дістаньте з духовки.
До столу випічку подавайте злегка теплій.
Смачного!