Котлета в тісті
(покроковий рецепт з фото)
Більшість дуже добре пам'ятають смак котлет зі шкільної, університетській їдальні або з садка. Вони не мають нічого спільного із запропонованим мною рецептом, як приготувати котлету в тісті.
Можна зробити овочевий фарш або м'ясний, який більше любите. У мене в цей раз овочевий фарш, який готується на основі картоплі з додаванням інших овочів. Тісто для котлет використовую готове листкове покупне. Можна загорнути котлету повністю, як пиріжок, або обернути смужками.
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 2 штуки (великий)
- Часник - 3 зубчики
- Імбир - За смаком
- Морква - 1 штука
- Суміш овочів - 1/2 склянки (зелені боби, кольорова капуста, кукурудза)
- Сіль, перець - За смаком
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Панірувальні сухарі - За смаком
- Листкове тісто - 1 штука
- Рослинна олія - За смаком
1
Очистіть цибулю, часник і наріжте їх дрібно. Очистіть 1 сантиметр кореня імбиру і подрібніть його на тертці. Сковороду розігрійте з рослинним маслом і викладіть цибулю, обсмажуйте 5 хвилин, додайте часник і імбир, потім морква, подрібнену кубиками.
2
Картопля очистіть і наріжте дрібними шматочками, відваріть в підсоленій воді. Додайте суміш овочів, варіть до готовності.
3
Відварені овочі перекладіть в миску і подрібніть до стану пюре, додайте спеції, сіль. На тарілку викладіть панірувальні сухарі, сформуйте котлети з овочевого фаршу і обваляйте в сухарях.
4
Листкове тісто розкачати тонко і наріжте смужками. Кожну котлету оберніть в смужку тесту і викладіть на деко, застелений пергаментним папером. Вставте горох по краях для прикраси.
5
Випікайте котлети в розігрітому до 200 градусів духовці 12-15 хвилин, до появи золотистої скоринки.