Коржі зі шпинатом і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати коржі зі шпинатом і грибами. Ця дуже смачна і ароматна випічка стане прекрасним перекусом або доповненням до гарячих основних страв, в якості альтернативи хліба.
Готуються дані коржі досить легко і швидко, якщо не враховувати час на расстойку тесту. Дуже смачно як прямо з печі, так і в холодному вигляді, навіть на наступний день. Гриби підійдуть будь-які, які є в наявності, причому як свіжі, так і в замороженому вигляді. Шпинат можна взяти свіжий по сезону або використовувати так само заморожений. У будь-якому випадку виходить дуже смачна і ніжна випічка, спробуйте!
- Борошно - 400 грам
- Дріжджі сужіе - 1 Ст. Ложка
- Вода - 250 мілілітрів
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Шпинат - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Гриби - 300 грам
- Сіль, перець - - За смаком
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Шпинат заздалегідь промийте та висушіть рушником.
2. У теплу воду додайте цукор і дріжджі. Перемішайте і залиште приблизно на 15 хвилин до появи характерної "шапочки" .
3. Додайте рослинне масло і щіпку солі.
4. Частинами введіть борошно.
5. Замісити м'яке і трохи липке тісто. Зберіть його в кулю, накрийте рушником і приберіть в тепле місце приблизно на годину.
6. Тісто має добре збільшитися в розмірі.
7. На сковороді для начинки обсмажте до готовності нарізану кубиками цибулю і подрібнені гриби, у мене були печериці.
8. Додайте нарізаний шпинат.
9. Обсмажте все разом близько 2-3 хвилин. В кінці додайте сіль і перець за смаком.
10. Перекладіть готове тісто на присипану борошном поверхню і розділіть на 4-5 частин.
11. Кожну частину розкачати у формі кола і покладіть по центру трохи начинки.
12. Защипніть краю до центру як на фото, формуючи своєрідний мішечок.
13. Переверніть і розкачайте качалкою, перетворивши мішечок в коржик.
14. Обсмажуйте на рослинній олії з двох боків до золотистого кольору на вогні трохи нижче середнього.
15. Коржі зі шпинатом і грибами готові. Смачного!