Коржі з заварного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Чи плануєте піч що-небудь смачненьке? Тоді візьміть на замітку цей простий рецепт коржів з заварного тіста, які стануть прекрасною основою для будь-якого крему або фруктів, наприклад.
Коржі з заварного тесту в домашніх умовах гарні тим, що їм можна надати абсолютно будь-яку форму. Ви можете зробити звичайні круглі або у формі решітки, наприклад. З таким тестом дуже просто працювати, так що завжди є місце для фантазії.
- Вода - 0.5 склянки
- Борошно - 100 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
1. Для початку розтопіть в невеликій каструльці вершкове масло з додаванням води і дрібки солі.
2. Всипте заздалегідь просіяне борошно і почніть активно перемішувати.
3. Буквально на ваших очах тісто буде заварюватися і ставати щільним і однорідним. Головне, як слід перемішати все, щоб не утворилися грудочки і коржі з заварного тесту в домашніх умовах були м'якими і ніжними.
4. Тісто зніміть з вогню і трохи остудіть. Тим часом збийте в окремій мисочці яйця. Можна додати дрібку ваніліну для аромату.
5. Яйця вливайте в тепле трохи тісто маленькими порціями, знову і знову як слід перемішуючи.
6. Ось такий маса буде в самому початку.
7. І ось таким вийде тісто в результаті. Після його потрібно перекласти в кондитерський мішок для подальшої роботи. Якщо мішка немає, то варіантів, як зробити коржі з заварного тесту може бути кілька. Перший - для суцільного коржа можна просто викласти тісто ложкою. Для різних елементів можна використовувати поліетиленовий пакетик, відрізавши куточок, або конверт з пергаментного паперу.
8. Викладіть на деко папір для випічки і зробіть заготовку для майбутнього коржа.
9. Потім по намічених контурах відсадити тісто з кондитерського мішка. В даному випадку корж буде ось таким. Надішліть деко в розігріту духовку і випікайте близько 50 хвилин при температурі не вище 180 градусів.
10. Ось і весь простий рецепт коржів з заварного тіста. Після охолодження його потрібно розрізати навпіл і промазати обраним кремом.