Рецепт Короп, запечений в духовці цілком фото

Короп, запечений в духовці цілком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Короп
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви цілком

Запечена в духовці риба - прекрасне святкове блюдо, яке не тільки виходить смачним, але і служить справжньою окрасою столу. Пропоную запекти сазана з цибулею, кунжутом і лимонним соком.

Перед вами класичний рецепт приготування сазана, запеченого в духовці цілком. Варто відзначити, що риба містить безліч дрібних кісток, так що краще особливо не поспішати, вживаючи блюдо гранично акуратно. На гарнір рекомендую запекти або відварити картоплю. Хай щастить!

  • Короп - 1 штука
  • Лимон - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Кунжут - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Масло оливкове - За смаком
короп, запечений в духовці цілком - фото крок 1
Ретельно промийте сазана під холодною водою. Потім очистіть і випатрайте рибу.
короп, запечений в духовці цілком - фото крок 2
З обох сторін сазана зробіть надрізи ножем. Поріжте півкільцями цибулю, вставте його в надрізи і в черево риби. Додати сіль за смаком, полийте сазана соком одного лимона і присипте кунжутом.
короп, запечений в духовці цілком - фото крок 3
Загорніть рибу у фольгу, помістіть в духовку на 40 хвилин. Температура - 200 градусів. Після закінчення часу витягаємо сазана з духовки, розкриваємо фольгу і змащуємо верх риби оливковою олією. Повертаємо в духовку ще на 15 хвилин.
короп, запечений в духовці цілком - фото крок 4
Смачного!

Схожі рецепти