Короп, запечений в духовці цілком
(покроковий рецепт з фото)
Запечена в духовці риба - прекрасне святкове блюдо, яке не тільки виходить смачним, але і служить справжньою окрасою столу. Пропоную запекти сазана з цибулею, кунжутом і лимонним соком.
Перед вами класичний рецепт приготування сазана, запеченого в духовці цілком. Варто відзначити, що риба містить безліч дрібних кісток, так що краще особливо не поспішати, вживаючи блюдо гранично акуратно. На гарнір рекомендую запекти або відварити картоплю. Хай щастить!
- Короп - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Кунжут - За смаком
- Сіль - За смаком
- Масло оливкове - За смаком
Ретельно промийте сазана під холодною водою. Потім очистіть і випатрайте рибу.
З обох сторін сазана зробіть надрізи ножем. Поріжте півкільцями цибулю, вставте його в надрізи і в черево риби. Додати сіль за смаком, полийте сазана соком одного лимона і присипте кунжутом.
Загорніть рибу у фольгу, помістіть в духовку на 40 хвилин. Температура - 200 градусів. Після закінчення часу витягаємо сазана з духовки, розкриваємо фольгу і змащуємо верх риби оливковою олією. Повертаємо в духовку ще на 15 хвилин.
Смачного!