Рецепт Копчення скумбрії в домашніх умовах фото

Копчення скумбрії в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Скумбрія
На обід, На вечерю
Страви копчені

Всім любителям рибки присвячується простий рецепт копчення, який розповість, як закоптити скумбрію в домашніх умовах. В результаті у вас виходить ідеальна закуска для вас і ваших гостей!

Коптити скумбрію будинку просто і дешево! Ви можете спробувати скумбрію гарячого копчення, для цього я купую пакети спеціальні для копчення в духовці (їх можна знайти в магазині, а коптити потім можна навіть на природі). Мені більше подобається скумбрія холодного копчення. Для копчення скумбрії в домашніх умовах знадобиться рідкий дим, цибулиння і заварка чорного чаю.

  • Скумбрія - 1-2 штук
  • Сіль - 4 Ст. Ложки
  • Вода - 1 літр
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Чайна заварка - 3 Ст. Ложки
  • Перець горошинами - 6-8 штук
  • Рідкий дим - 3 Ст. Ложки
  • Лушпиння цибулі - 50 грам
копчення скумбрії в домашніх умовах - фото крок 1
Підготуйте продукти.
копчення скумбрії в домашніх умовах - фото крок 2
Rиbu чистий, видаліть нутрощі, відріжте голову (якщо є).
копчення скумбрії в домашніх умовах - фото крок 3
Приготуйте маринад: в глибокий посуд (через рідкого диму буде посуд фарбуватися, тому візьміть ту, що не шкода) налийте воду, додайте цукор, сіль, заварку чайну, лушпиння цибулі і прянощі. Поставте на вогонь і прокип'ятіть хвилин 5.
копчення скумбрії в домашніх умовах - фото крок 4
Потім маринад остудіть і налийте в нього рідкий дим.
копчення скумбрії в домашніх умовах - фото крок 5
Рибу поріжте на великі шматки (якщо є велика посуд, можете і не різати). Залийте маринадом так, щоб покрило всю рибу.
копчення скумбрії в домашніх умовах - фото крок 6
Накрийте рибу блюдцем і поставте в холодильник дня на 3.
копчення скумбрії в домашніх умовах - фото крок 7
Готову копчену скумбрію в домашніх умовах подавайте, порізавши на порційні шматочки.
копчення скумбрії в домашніх умовах - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти