Копчення скумбрії в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям рибки присвячується простий рецепт копчення, який розповість, як закоптити скумбрію в домашніх умовах. В результаті у вас виходить ідеальна закуска для вас і ваших гостей!
Коптити скумбрію будинку просто і дешево! Ви можете спробувати скумбрію гарячого копчення, для цього я купую пакети спеціальні для копчення в духовці (їх можна знайти в магазині, а коптити потім можна навіть на природі). Мені більше подобається скумбрія холодного копчення. Для копчення скумбрії в домашніх умовах знадобиться рідкий дим, цибулиння і заварка чорного чаю.
- Скумбрія - 1-2 штук
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Вода - 1 літр
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Чайна заварка - 3 Ст. Ложки
- Перець горошинами - 6-8 штук
- Рідкий дим - 3 Ст. Ложки
- Лушпиння цибулі - 50 грам
Підготуйте продукти.
Rиbu чистий, видаліть нутрощі, відріжте голову (якщо є).
Приготуйте маринад: в глибокий посуд (через рідкого диму буде посуд фарбуватися, тому візьміть ту, що не шкода) налийте воду, додайте цукор, сіль, заварку чайну, лушпиння цибулі і прянощі. Поставте на вогонь і прокип'ятіть хвилин 5.
Потім маринад остудіть і налийте в нього рідкий дим.
Рибу поріжте на великі шматки (якщо є велика посуд, можете і не різати). Залийте маринадом так, щоб покрило всю рибу.
Накрийте рибу блюдцем і поставте в холодильник дня на 3.
Готову копчену скумбрію в домашніх умовах подавайте, порізавши на порційні шматочки.
Смачного!