Рецепт Засолка скумбрії в домашніх умовах фото

Засолка скумбрії в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Скумбрія
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Якщо ви ще не знаєте, як зробити засолювання скумбрії в домашніх умовах, я вам зараз все розповім. Це ідеальний варіант для тих, хто не любить складних рецептів. Все гранично зрозуміло і легко!

Опис приготування:

Перед вами просте покроковий опис, як приготувати засолювання скумбрії в домашніх умовах. Смачно і дуже цікаво виходить. Як на мене, готовий смак риби дуже сильно відрізняється від всього того, що ми купуємо в магазинах. Можливо, справа в спеціях або в тому, що я додала цукор, точно не знаю. Але вийшло смачно. Тому ось вам мій рецепт приготування солоної скумбрії, сподіваюся, вам результат припаде до душі.

  • Скумбрія - 2-3 штук
  • Гвоздика - 4 штуки
  • Сіль - 4 Ст. Ложки
  • Цукор - 0.5 Ст. Ложки
  • Перець горошком - 5-10 штук
  • Лавровий лист - 3-4 штук
  • Вода - 1 літр
засолка скумбрії в домашніх умовах - фото крок 1
1. Добре промиємо і очистимо рибу від луски, нутрощів і великих кісток. Голови видаляємо.
засолка скумбрії в домашніх умовах - фото крок 2
2. Для розсолу змішаємо в каструлі сіль, цукор, лавровий лист і приблизно половину перцю. Воду кип'ятимо, заливаємо окріп в каструлю. Ще раз доведемо до кипіння, тримаємо, помішуючи, поки сіль і цукор не розчиняться.
засолка скумбрії в домашніх умовах - фото крок 3
3. У теплий, але не киплячий розсіл поміщаємо рибку. Гвоздику і залишився перець подрібнити в кавомолці, посипаємо ними рибу зверху. Тепер нехай 12 годин постоїть в розсолі.
засолка скумбрії в домашніх умовах - фото крок 4
4. От і все! Нарізаємо шматочками і подаємо до столу!

Схожі рецепти