Засолка скумбрії в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не знаєте, як зробити засолювання скумбрії в домашніх умовах, я вам зараз все розповім. Це ідеальний варіант для тих, хто не любить складних рецептів. Все гранично зрозуміло і легко!
Перед вами просте покроковий опис, як приготувати засолювання скумбрії в домашніх умовах. Смачно і дуже цікаво виходить. Як на мене, готовий смак риби дуже сильно відрізняється від всього того, що ми купуємо в магазинах. Можливо, справа в спеціях або в тому, що я додала цукор, точно не знаю. Але вийшло смачно. Тому ось вам мій рецепт приготування солоної скумбрії, сподіваюся, вам результат припаде до душі.
- Скумбрія - 2-3 штук
- Гвоздика - 4 штуки
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 0.5 Ст. Ложки
- Перець горошком - 5-10 штук
- Лавровий лист - 3-4 штук
- Вода - 1 літр
1. Добре промиємо і очистимо рибу від луски, нутрощів і великих кісток. Голови видаляємо.
2. Для розсолу змішаємо в каструлі сіль, цукор, лавровий лист і приблизно половину перцю. Воду кип'ятимо, заливаємо окріп в каструлю. Ще раз доведемо до кипіння, тримаємо, помішуючи, поки сіль і цукор не розчиняться.
3. У теплий, але не киплячий розсіл поміщаємо рибку. Гвоздику і залишився перець подрібнити в кавомолці, посипаємо ними рибу зверху. Тепер нехай 12 годин постоїть в розсолі.
4. От і все! Нарізаємо шматочками і подаємо до столу!