Копчений шашлик
(покроковий рецепт з фото)
Відразу скажу - це блюдо вимагає особливої майстерності, тому його краще довірити тим, хто має досвід в приготуванні шашликів. Ну а сама страва виходить просто відмінним. Готувати будемо з качки.
Для приготування копченого шашлику візьмемо м'ясо качки. Воно відмінно для цього підійде. Поріжте і нанизати його на шампури, також продовжити ананас. Змастіть м'ясо і ананас вершками і посипте спеціями. Підготуйте мангал, розкладіть шампура і почніть приготування. Підтримуйте слабкий вогонь, так щоб вугілля тліли і давали багато диму. Коли шкурка качки придбає коричневий колір, шашлик можна знімати. Смачного!
- М'ясо качки - 1, 5 кілограма
- Ананас - 1 штука
- Вершки - За смаком
- Сіль, спеції - За смаком
По краях мангала розкладіть вугілля.
В середину мангала насипте заздалегідь замочені вільхові тирса.
Нанизати шматочки м'яса і ананаса на шампури. Змастіть їх вершками і посипте спеціями за смаком. Розмістіть шампури на мангалі. М'ясо в середину, а ананаси по краях.
Підтримуйте слабкий вогонь, так щоб вугілля тліли і давали багато диму. Так м'ясо буде коптитися. Коли шкурка качки придбає коричневий колір, шашлик можна знімати. Решта вугілля і тирсу можна змішати і ще підсмажити картоплю, який відмінно доповнить м'ясо і фрукти.