Компот з сливи (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, ароматний, в міру кисло-солодкий компот зі слив - відмінна заготовка на зиму. Його можна пити просто так чи доповнити їм вашу трапезу, можна зварити з нього кисіль.
Як приготувати сливовий компот на зиму? В цьому немає нічого складного! Зливи наколи в декількох місцях, щоб вони залишилися цілими в гарячій воді. Але навіть, якщо плоди лопнуть, не турбуйтеся, компот від цього не перестане бути смачним. Додавання кориці і гвоздики надають приємний аромат компоту. Залийте сливи гарячим сиропом з прянощами, і поставте стерилізувати банку.
- Слива - 500 грам
- Цукор - 100 грам
- Вода - 800 мілілітрів
- Обкладинка - 1/2 штуки
- Гвоздика - 4 штуки
Зливи переберіть, приберіть зіпсовані. Промийте під проточною водою. Проколіть фрукти зубочисткою або вилкою в декількох місцях, щоб плоди не лопнули при стерилізації.
У каструльці з'єднайте воду, цукор, корицю і гвоздику. Доведіть до кипіння, варіть сироп до розчинення цукру. Зливи закладіть в стерилізовану 1, 5 л банку, залийте гарячим сиропом, прикрийте чистою кришкою.
Банку зі сливами поставте в каструлю з гарячою водою. Вода повинна доходити до "плічок" банки. Доведіть воду до кипіння, стерилізують банку протягом 15 хвилин. Засукайте кришкою. Остудіть при кімнатній температурі.
Зберігайте в прохолодному і темному місці.