Кислі щі з квашеною капустою і свининою
(покроковий рецепт з фото)
Одне з найзнаменитіших традиційних перших страв - борщ з квашеною капустою і свининою - завжди у виграші, адже воно і ситне, і смачне, і має масу переваг. Знати, як його готувати, потрібно!
Це дуже простий і смачний рецепт. Приготувати бульйон на свинячих реберцях дуже легко. Обов'язково злийте перший навар і готуйте на другому. Щоб бульйон вийшов смачним, наваристим, необхідно його злити відразу ж після того, як з'явиться «шум». При приготуванні другого бульйону покладіть цілу цибулину і варіть реберця на невеликому вогні, давши їм можливість нудитися.
- Свинина на кісточці - 300 грам
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Капуста квашена - 200 грам
- Картопля - 2 штуки
- Вода - 2 L
- Крем - За смаком
- Зелень заморожена - За смаком
1. Приготуйте бульйон зі свинячих реберець. Для цього їх необхідно помити, а потім покласти в воду. Коли вода закипить і підніметься піна, злийте. Реберця ще раз промийте, перекладіть в чисту воду і варіть до готовності на середньому вогні.
2. Помийте і очистіть картопля. Наріжте його кубиками. Покладіть в бульйон, попередньо діставши з нього реберця.
3. Очистіть від лушпиння цибулю; помийте і почистіть картоплю. Лук наріжте кубиками. Моркву натріть на крупній тертці.
4. На розігріту сковорідку з олією викладіть цибулю і моркву. Зробіть піджарку, довівши овочі до золотистого кольору.
5. Зварене раніше м'ясо відокремте від реберець і наріжте на шматочки.
6. Як тільки картопля звариться, покладіть в бульйон м'ясо і піджарку.
7. Відіжміть і промийте в холодній воді квашену капусту. Потім викладіть її в бульйон. Продовжуйте варити ще протягом 15 хвилин.
8. Незадовго до закінчення приготування щей додайте дрібно нарізану зелень і сіль.
9. Доведіть до кипіння і вимкніть. Тепер, коли ви дізналися, як приготувати кислі щі з квашеної капусти зі свининою, приготуйте це перша страва і розлийте його по порційних тарілках. Додайте сметану. Подавайте гарячим. Смачного!