Кіш з шинкою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Кіш з шинкою і сиром - пиріг, який прийшов з Франції, в нашому будинку його цінують за смак, а його аромат збирає за стіл всю нашу велику родину.
Спочатку треба приготувати тісто для Кіша, а потім начинку. Тісто викладаємо у форму, поверх - начинка і все рясно присипаємо тертим сиром. Відправляємо в духовку на півгодини. Такий киш смачним буде і холодним. Удачі в приготуванні!
- Вода - 4 Ст. Ложки (для тіста)
- Борошно пшеничне - 300 грам (для тіста)
- Вершкове масло - 160 грам (для тіста)
- Сіль - 1 щіпка (для тіста)
- Шинка - 100 грам
- Лук-пориста - 80 грам
- Сир "пармезан" - 200 грам
- Капуста брокколі - 80 грам
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Вершки - 200 мілілітрів
- Яйця курячі - 3 штуки
У миску нарізати напівм'яке масло кубиками, додати борошно, сіль, перемішати.
Додаючи ложкою крижану воду, замісити тісто.
Прибрати готове м'яке тісто в холодильник.
Приготувати начинку: дрібно нарізати шинку, півкільцями цибулю-порей.
У мікрохвильовці на соняшниковій олії обсмажити цибулю на максимальній потужності 2 хвилини. Можна смажити цибулю і традиційним способом - на сковороді на олії.
Додати шинку і ще поставити на максимальну потужність на 2 хвилини.
Додати мускатний горіх, перемішати і прогріти. Остудити.
Суцвіття брокколі розібрати, відрізати грубу качан.
Покласти в каструлю для мікрохвильовки. Додати столову ложку води, проварити 3 хвилини.
Додати до шинки з цибулею, перемішати.
Натерти "пармезан" на крупкой тёрке.
Розкатати тісто, викласти в форму, зробити бортики. Наколоти тісто виделкою або насипати квасоля, поставити в нагріту духовку на 10-12 хвилин.
Приготувати заливку: вершки змішати з яйцями і сіллю.
Добре збити суміш виделкою.
На пісочну коржик викласти начинку.
Посипати тертим сиром і залити яєчною масою.
Випікати при 170ºC півгодини.