Кіноа з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Лобода, мабуть, одна з кращих круп. Швидко готується, містить багато білка і поєднується з улюбленими овочами. У цьому рецепті я пропоную приготувати кіноа з баклажанами. Виходить дуже смачно!
Докладніше, як приготувати кіноа з баклажанами, я розповім нижче. Замість сиропу топінамбура можна взяти жменю родзинок, він додасть ту необхідну солодкість. Таке блюдо підійде для повноцінного обіду або гарніру на вечерю.
- Лобода - 70 грам
- Баклажан - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Петрушка - 1/4 пучка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Топінамбур сироп - 1/2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Баклажан наріжте на широкі скибочки. Рясно посоліть і залиште на 20 хвилин.
Потім промийте баклажани в холодній воді, відіжміть і запечіть в духовці протягом 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Кіноа промийте кілька разів в холодній воді. Перекладіть в каструлю з чистою водою, доведіть до кипіння і зменшіть вогонь на мінімальний. Варіть крупу 20 хвилин.
Моркву натріть на крупній тертці, часник пропустіть через прес. Обсмажте їх на сковороді до золотистого кольору.
Soedinite лобода, морква і баклажани в великій мисці. Додайте крупно посіченою петрушку.
Заправте блюдо рослинним маслом і сиропом топінамбура. Посоліть за смаком і добре перемішайте.
Кіноа з баклажанами готова, смачного!